Наші вічні герої

У суботу Хмельницький прощався з героєм російськоукраїнської війни Леонідом Віталійовичем Харчуком.

Солдат Леонід Харчук ще до повномасштабного вторгнення півтора року брав участь в АТО/ООС. На фронті обіймав посаду водія. Вивозив тіла загиблих та поранених побратимів.У цивільному житті змінив багато професій: і водієм був, і металеві конструкції зварював, і теплотраси будував, навіть читав креслення. Працьовитий, товариський, мав сім’ю та друзів. На жаль, війна перекреслила всі плани хмельничанина. Леонід Харчук, маючи бойовий досвід, був мобілізований 21 вересня 2022 року. Загинув герой 7 січня 2023 року біля населеного пункту Яковлевка, що на Донеччині. Дуже довго родичі нічого про нього не знали. У липні 2023 донька знайшла тіло у морзі. І лише після двох тестів ДНК через рік після загибелі родичі отримали дозвіл похоронити тіло героя.Тепер йому назавжди 42 роки.

Поховали воїна на Алеї Слави, що в Раковому.

На щиті повернувся додому хмельничанин Андрій Вікторович Целіх. На захист Батьківщини молодий чоловік став ще у 2014 році. Воював на Донеччині. Тривалий час (з березня 2022 року) вважався зниклим безвісти. Загинув під час виконання бойового завдання.

Знайти тіло вдалося лише за тестом ДНК. Герою назавжди 32 роки. Вічний спочинок Андрій Целіх знайшов на Алеї Слави, що на кладовищі в Раковому.

Back to top button