Наші вічні лицарі

 

У Хмельницькому провели в останню земну дорогу офіцера ракетної бригади «Свята Варвара», підполковника Дмитра Васильєва, який загинув 19 березня , напередодні дня свого народження: 20 березня йому минуло б 44 роки. Дмитро Миколайович родом із Первомайська на Миколаївщині. Після навчання артилериста-ракетника направили у Хмельницький, де він служив у 19-й ракетній бригаді.
“Дмитро Васильєв одним із перших офіцерів-ракетників у 2014 році просився в район АТО, де тоді було найгарячіше. І з перших днів повномасштабного вторгнення російських військ, а саме від 24 лютого, він зі своїм підрозділом приступив до виконання бойових завдань. На жаль, і він, керівник, і його підлеглі, загинули», — розповів офіцер 19-ї ракетної бригади «Свята Варвара» Олексій Наконечний.
За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті України, вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави підполковника Дмитра Васильєва у 2017 році було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Таким самим орденом II ступеня Указом Президента України від 22 березня офіцера було удостоєно вже посмертно.
Поховали героя на Алеї слави у Хмельницькому.
З полковником Ігорем Карчевським попрощалися у Шепетівці. 55-річний Ігор Ростиславович загинув 21 березня 2022 року у бою на Київщині. У рідному місті його зустрічали й проводжали земляки в останню дорогу навколішки, у шані та повазі схиливши голови. Ігор Ростиславович три роки поспіль очолював ГО “Ветеран Шепетівщини”, був заступником голови Шепетівської спілки ветеранів Афганістану, викладав у Острозькій академії, брав участь в ООС.
Із старшим стрільцем Юрієм Лебеденком земляки прощалися в Полонному. Загинув 19 березня 2022 року від поранень під час ракетного обстрілу у Запорізькій області.
Життя 20-річного морського піхотинця Олександра Кушніра війна забрала 18 березня. Він народився у Лісогірці на Городоччині. Служив в Одесі, у 35-й бригаді морської піхоти. Загинув 18 березня, у Миколаєві.
Світла пам’ять, вічна слава усім Героям! Смерть московським окупантам!

Тетяна Слободянюк

Back to top button