Незмінний пріоритет: Хмельницький передав захисникам ще 90 FPV-дронів, придбаних за кошти міського бюджету

Жителі Хмельницької  громади на чолі з міським головою продовжують  підтримувати наших захисників, які боронять Україну на лінії фронту.  Чергову партію дронів, придбаних за кошти бюджету громади, Олександр Симчишин передав нашим бійцям.

«Сьогодні знову передали Силам оборони ще 90 FPV-дронів, придбаних за кошти міського бюджету. Допомога війську була, є і буде нашим головним пріоритетом. Не втомлююся дякувати платникам податків за вчасне наповнення бюджету. Це ви допомагаєте нам наближати перемогу»,  –  написав міський голова на своїй сторінці у фейсбук.

За його словами, ця партія дронів коштує  понад 1 мільйон 250 тисяч гривень, а загалом лише  за останні два місяці  коштом міського бюджету для Сил оборони придбано 410 FPV-дронів. Водночас міський голова зазначив, що  найближчим часом Хмельницький матиме змогу спрямовувати на фронт ще більше  таких безпілотників, які наші військові  використовують  у ролі камікадзе з різними бойовими частинами, а також для скидів боєприпасів на противника. У навчених руках наших захисників  ці дрони є високоточною зброєю, яка здатна уражати різну броньовану техніку і знищувати особовий склад ворога.

«Зараз ми виготовляємо 40 FPV-дронів силами одного з наших комунальних підприємств. Якщо вони успішно пройдуть тестування, то зможемо це робити у великих кількостях. Вартість таких FPV-дронів буде нижчою, бо робота виконуватиметься силами підприємства.  Чекаємо ще кілька великих поставок партій  FPV-дронів. 500 штук мають бути поставлені до 10 грудня. У понеділок матимемо результати тендеру ще на 600 FPV-дронів. Від закупівель очікуємо економію, що дозволить докупити ще 100 штук. До кінця року маємо на меті вийти на 1650-1700 FPV-дронів для наших Сил оборони»,  –  зазначив Олександр Симчишин.

Крім FPV-дронів, за кошти  бюджету громади, місто купує   безпілотники різних модифікацій. Відтак наступного тижня з Хмельницького на фронт буде відправлено чергову партію  дронів.

Ольга Сєргєєва

Back to top button