Нічна атака

Уночі проти четверга, 15 лютого, в Хмельницькій області внаслідок ранкового ракетного обстрілу з боку росії лунали вибухи. Тривога в області тривала від 05.01 до 07.10. Існувала підвищена загроза ракетного обстрілу Хмельницького, Шепетівки та Старокостянтинова.

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, о 01.48 був зафіксований зліт кількох Ту-95МС з аеродрому Оленья. Орієнтовний час виходу на пускові рубежі – 4.00. Вибухи пролунали у Львові, Дніпрі, на Київщині, Полтавщині, Івано-Франківщині, Запоріжжі й Хмельниччині. У низці областей є травмовані, пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури. Із 26 запущених ракет різних типів 13 були знищені силами ППО.

Як розповів перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, на території області були ушкоджені цивільні об’єкти, внаслідок вибухів є троє травмованих. Їх стан середньої важкості.

На місцях “прильотів” на Хмельниччині працюють вибухотехніки. Загалом з початку повномасштабної війни вибухотехніки поліції Хмельниччини здійснили понад 200 таких виїздів. Знешкодили за цей час тонни залишків ракет і дронів.

Вибухотехніки поліції виїжджають на місця ракетних ударів та вибухів і знешкоджують небезпечні уламки, в яких часто залишається нездетонований заряд. За два роки спеціалісти здійснили вже понад дві сотні таких виїздів”, поінформували в поліції області.

Back to top button