Нове меню на новому обладнанні: в Хмельницькому активно оновлюють харчоблоки в закладах освіти
Система харчування, яка не змінювалась десятиліттями, декілька років тому вийшла на новий рівень. Харчування стало абсолютно іншим, а відтак шкільна їдальня вже не асоціюється з гречкою, котлетою, буряковим салатом і компотом. Замість цих страв в меню ньоки, фалафель, панкейки та нагетси. Ну а щоб дітям була смачно, а кухарям комфортно для них готувати обіди, в Хмельницькому взялися за оновлення шкільних харчоблоків. Наприкінці минулого року для закладів освіти місто закупило нове кухонне обладнання на 1 мільйон гривень. Це й електричні плити, посудомийні та тістомісильні машини, жарові та морозильні шафи, холодильники, харчоварильні котли, а також хлібо- й овочерізки, м’ясорубки, котли для нагріву води, картоплечистки. А ще пароконвектомати, які використовується для парової обробки будь-яких продуктів. Пароконвекційна піч виконує майже 70 відсотків всіх видів термообробітку. В ній можна готувати їжу на парі, тушкувати, випікати, смажити і запікати. Причому готувати можна одразу декілька страв. Для забезпечення якісного та корисного харчування учнів та вихованців громади на 2023 рік виділено 2,1 млн грн.
Ольга Сєргєєва