Нові зелені зони

На позачерговій 38-й сесії Хмельницької міської ради депутати підтримали проєкт рішення про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальному підприємству із зеленого будівництва і благоустрою міста на формування земельних ділянок під п’ять скверів (загальною площею 2,06 га). Про це йдеться на сайті міської ради.

Нові зелені зони планують створити у різних районах Хмельницької громади. Зокрема, це сквер між вул. Липневою та пров. Липневим (площа 0,13 га); сквер між вул. Кам’янецькою та вул. Нагірною (площа 0,75 га); сквер у мікрорайоні Лезневе (площа 0,1022 га); сквер в с. Давидківці (площа 0,2926 га); сквер на вул. 2-ій Луговій (площа 0,7907 га).

Попередньо в серпні минулого року депутати затвердили створення трьох обєктів благоустрою. Це — сквери, які вже існують, але земля під них не була відведена офіційно. Один зі скверів — у Дубовому, інших два — в середмісті. Так, за адресою: вул. Проскурівська, 61 нині знаходиться монумент “Ангел Скорботи”, споруджений у 1998 році, тут ростуть плакучі верби, є лавочки. На розі вулиць Івана Франка та Проскурівської — меморіал “Вічний вогонь”. Тут ростуть кілька видів дерев та впорядковані клумби. Офіційний статус скверів для зелених зон убезпечить їх надалі від незаконних втручань, нищення та зміни “зеленого” призначення.

Загалом у Хмельницькому до повномасштабного вторгнення на офіційному обліку перебувало 58 парків і скверів — йдеться про офіційно відведені ділянки, а також дендропарк “Поділля” та сквер Шевченка.

Наталія Лісова

Back to top button