Обереги для армійців: у Хмельницькому діти створюють патріотичні малюнки на шоломах бійців

«Захист. Діти»   –  це наймолодший підрозділ   хмельницького волонтерського об’єднання «Захист», яке з 2014 року активно допомагає українським воїнам. З часу повномасштабного вторгнення  волонтерський дитячий рух  набув широкої популярності в місті. До юних хмельницьких волонтерів приєдналося чимало їхніх ровесників переселенців, адже у Хмельницькому нині мешкає понад 6 тисяч дітей шкільного віку. Найчастіше юні волонтери  виготовляють сувеніри, патріотичні малюнки і продають свої витвори на благодійних ярмарках. До речі, за благодійні кошти, які зібрали діти, були  придбані шоломи, бронежилети, медикаменти  і навіть тепловізор для  ЗСУ. А нещодавно  юні волонтери  «Захисту» оголосили  чергову благодійну акцію: підтримати наших героїв особливими, обереговими шоломами та флягами. На цих предметах необхідного воєнного спорядження  діти впродовж кількох днів створювали  патріотичні малюнки, щоб надихати наших воїнів, адже відомо, що дитячі малюнки  військовики вважають оберегами.

Серед улюблених персонажів з’явився  навіть пес Патрон. А загалом вся рукотворна колекція розмальована з великою любов’ю до України.

Найкращі  з раритетних авторських шоломів спочатку потраплять на аукціон, щоб за виручені кошти придбати для наших військовиків  10 біноклів.

Діти вирішили, що обереги потрібні не лише нашим мужнім воїнам, а й президенту України, і один з таких шоломів відправили Володимиру Зеленському. « Ми дуже пишаємося нашими дітками! Вони такі маленькі, а роблять такий великий внесок у перемогу нашої держави!»,  – написала волонтерка Ірина  Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуку.

Крім авторських малюнків на шоломах та флягах, діти виготовляють для благодійного аукціону іграшки та сувеніри. Одна з юних майстринь – Софійка, яка  приїхала з батьками в Хмельницький з Харкова. Дівчинка стала ученицею 6-В класу місцевої  гімназії №1. Маленька україночка має захоплення  – в’язання гачком. Разом з мамою Софійка передала волонтерам об’єднання “Захист” патріотичні маленькі іграшки-зайчики, зроблені власноруч.

«Ми продамо   ці  іграшки на благодійному ярмарку, а кошти перерахуємо на біноклі для ЗСУ. Дякуємо батькам Софійки за виховання дівчинки.  Будемо боротись за мирне майбутнє кожної дитини України! Слава Україні!»,  –  повідомили волонтери «Захисту» у Фейсбуці.

Тетяна Руса.

Back to top button