Обміняв інтимні фото подружжя на криптовалюту: в Хмельницькому судитимуть слідчого поліції

Старший слідчий районного відділення поліції Хмельниччини, який розслідував  кримінальну справу щодо сімейної пари, з Хмельниччини, став фігурантом кримінального провадження, яке розслідували слідчі Теруправління ДБР у місті Хмельницькому.

За інформацією відомства, поліцейський під час обшуку у помешканні подружжя, натрапив на їхні  інтимні фото і одразу змикитив, що на цьому можна мати зиск.

«Він вирішив «поторгуватись» за збереження приватності та непоширення пікантних світлин, а своє мовчання запропонував оплатити свою послугу криптовалютою «Bitcoin», еквівалентною 6 000 доларів США. Згодом частину отриманих коштів в сумі 75 000 гривень легалізував через електронні системи обміну на власну банківську карту та розпорядився на власний розсуд», – зазначили в Хмельницькій обласній прокуратурі. За таку “кмітливість” старшому слідчому світить  щонайменше три роки ув’язнення. Його обвинувачують у вимаганні чужого майна та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом (ч. 2 ст. 189, ч.ч. 1,2 ст. 209 КК України).

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту із застосування електронного браслету. Слідчого відсторонено від посади, а на його майно накладено арешт, а  матеріали справи направлено до суду.

Євген Ковтун

Back to top button