“Очі міста”: в Хмельницькому «Колесо огляду» готове крутитись

 

Популярний атракціон  в парку ім. Чекмана, який  не працював десять років через зношеність,  повністю  готовийдо запуску після реставрації, однак в міські й раді не визначились, чи варто його зараз «вмикати», враховуючи особливості  і загрози воєнного часу.

Ремонтували атракціон  «Колесо огляду» понад два роки, надаючи йому сучасного комфортного вигляду і суворо додержуючись   усіх вимог безпеки. Одночаснона атракціоні може перебувати 80 людей.Із робіт, які залишилося виконати на новому-старому атракціоні – опорядження  території та встановлення системи аварійного гальмування. Оновлене колесо огляду може одночасно “прийняти на борт” 80 пасажирів. Нові кабінки для пасажирів  обійшлися місту в один мільйон гривень. Всього на «колесі»їх двадцять, по 4 місця в кожній.Аби атракціон знову запрацював, у ньому замінили двигуни, троси, встановили нові кабінки та оздобили ілюмінацією.

Про це розповів заступник міського голови Василь Новачок. «Зараз потрібні оператори для того, щоб обслуговувати цей атракціон. Але рішення, чи запускати його вже тепер, чи трохи пізніше, наразі не прийняте. Є різні думки: одні люди вважають, що можна запускати, інші кажуть, що не на часі»,  –  пояснює  заступник міського голови.Нагадаємо,  минулого року “Колесо” відремонтували і повернули на місце.

Втім, підготовка до старту триває, і  підприємство «Парки і сквери м. Хмельницького» вже  оприлюднило вакансію оператора атракціону, який ще пройде спеціальне навчання, з заробітною платою понад 10 тисяч гривень.

Поруч з відреставрованим «Колесом» з’явиться й нова відпочинкова зона. Покриття у ній вимостять з бруківки, повністю реконструюють систему зовнішнього освітлення. Щодо озеленення ділянки, то мають висадити груші верболисті, сакури, розбити газон і квітники.Заплановані роботи мають завершити протягом місяця.

Реставрація «Колеса огляду» – це частина проєкту реконструкції парку ім. Чекмана, розробленого 2018  року. Згідно з проєктом, визначені окремі зони, які першочергово потрапляють під реконструкцію. Одна з них – територія навколо атракціону, яка планується як сучасна відпочинкова зона з дизайнерськими парковими лавами та  фігурними клумбами.

Тетяна Руса.

 

Back to top button