Оновлення в новому році

Понад 1400 одиниць обладнання загальною вартістю понад 500 тисяч гривень придбали для кабінету хімії в ліцеї №2 за кошти міського бюджету.

Це ноутбук, інтерактивна панель, різні датчики, набори, тримачі, штативи та інше лабораторне приладдя. Сучасне інноваційне обладнання кабінету хімії відкриє ще більші можливості для учасників освітнього процесу.

Кабінет хімії раніше був забезпечений реактивами, але їх термін придатності вже вичерпався, скляні колби та пробірки різного формату — взагалі розхідний матеріал, бо часто б’ються. А засвоїти знання з хімії без практичних і лабораторних занять не можливо. Сучасне інноваційне обладнання допомагає учням займатися дослідницькою та проєктною діяльністю, персоналізовано виконувати лабораторні та практичні роботи, наочно спостерігати за результатами своїх досліджень. А вчителі отримали змогу впроваджувати новітні технології в освітній процес, здійснювати STEM-орієнтований підхід до навчання в рамках вимог Нової української школи.

“Обладнання дійсно відповідає основним нормативним документам, програмовому матеріалу, з яким ми зможемо навчати наших дітей, — розповіла заступниця директора з навчально-виховної роботи ліцею №2 Людмила Васількова. — Нині в нас є обладнання, яке допомагає візуалізувати освітній процес. Адже недостатньо лише бачити, дітям цікаво і корисно робити щось самим, створювати, проводити досліди, експериментувати”.

Отримане обладнання педагоги та учні вже використовують під час уроків. Також користуватимуться ним і під час написання наукових робіт.

У липні минулого року нове обладнання на дев’ять мільйонів гривень для профільних класів отримав 31 навчальний заклад Хмельницької громади. Кошти виділили з бюджету на липневій сесії міської ради. У школах, котрі отримали статус ліцеїв, оновили по 2-3 кабінети. Зокрема, придбали мультимедійні та демонстраційні засоби навчання.
Тетяна Руса

Back to top button