Отруїлися в барі

Спалах масового отруєння зафіксований у Хмельницькому. Осередком виявився караоке-бар на Старокостянтинівському шосе. Нині більшість хворих перебуває на стаціонарному лікуванні.

28 лютого директор обласного центру контролю та профілактики хвороб Микола Габрикевич провів брифінг, де розповів деталі неприємного інциденту. За його словами, відвідувачі бару отруїлися ввечері 23 лютого. Вони їли різні страви, зокрема салат “Цезар” з соусом із сирого жовтка, салат з креветками, курячі крильця та піцу.

Перша людина захворіла 24 лютого, а перше екстрене повідомлення надійшло фахівцям центру 26 лютого о 08.25, а згодом повідомлень було вже 11. Люди скаржилися на підвищення температури до 39 градусів і вище, часту блювоту, діарею та слабкість тіла.

Станом на 28 лютого зафіксовано 13 випадків кишкової інфекції з караоке-бару: у Хмельницькій інфекційній лікарні у стані середньої важкості перебувають 10 пацієнтів, в Ізяславській багатопрофільній лікарні один, удома легше переносять інфекцію два. Попередній діагноз — гострий гастроентероколіт та харчова токсикоінфекція. Фахівці Центру контролю та Держпродспоживслужби відібрали проби продуктів, води, довкілля, а також аналізи 11 працівників бару та проводять перевірки. Результати очікуються протягом п’яти днів, тобто до 1 березня. Тоді й можна буде казати про причину спалаху. Поки ж Держпродспоживслужба постановила закрити заклад харчування на 10 днів.

Back to top button