Патріотизм і відпочинок: у селі Хмельницької громади організували для дітей таборування «Сила Нації»

Триденне таборування «Сила Нації» для 100 дітей села   Іванківці Олешинського старостату відбулось за  підтримки Хмельницького міського голови Олександра Симчишина. Також в організації заходу взяди участь:  ГО «Братська Єдність», хмельницькі єпархальні управління ПЦУ та УГКЦ, штаб допомоги вимушеним переселенцям Хмельницької міської ради при партнерстві з українсько-польським БФ «Добрий брат» та БФ «Kidsof”.

«Здоров‘я і спорт  –  це сила нації! Гуртуючи дітей і молодь в духовно – патріотичному напрямку, ми загартовуємо та заохочуємо до здорового способу життя, спортивної змагальності та командної ініціативи. Ми дякуємо за допомогу та підтримку всім, хто єдиний з нами у вихованні Української нації!», –прокоментувала мету проєкту ініціаторка спортивно-оздоровчого руху  дітей і молоді територіальної громади, керуюча справами  Хмельницької міської ради Юлія Сабій. Цю ідею вперше вдалося реалізувати у 2020 році  старості Олешинського округу Валентині Базилюк. Цього року  для  триденного спортивного фестивалю  обрали сусіднє із Олешином село Іванківці, де з початку літніх канікул діє спортивно-оздоровчий табір з такою ж назвою.

Протягом трьох насичених подіями днів – ігри, змагання, конкурси, патріотичні пісні, духовне виховання, мотиваційні бесіди та   профілактичні лекції стосовно вживання ПАР, призи, солодощі, посмішки та багато іншого. Учасники фесту знайомилися з новими видами спорту, спробували себе у ролі рятувальників та поліцейських, яку запропонували їм працівники Нацполіції та ДСНС. А ще  діти співали патріотичні пісні та смакували козацьким кулішем та солодощами, які привезли волонтери.

В Іванковецькому спортивно-оздоровчому наметовому таборі, який з червня місяця  проводить свої збори, проводять дозвілля  й  діти переселенці. До речі, нині   в старостинському окрузі, а це 5 сіл, мешкає понад 200 сімей, які переїхали   сюди з регіонів, де ведуться бойові дії.  Уже традиційно  таборування розпочинається виконанням Славня України і спільною молитвою. Цього разу разом з  дітьми за мир в Україні і за всіх українців  молився і  архієпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський  о.Павло Юристий.

Волонтери Хмельницького Центру здорової молоді організували для учасників  фестивального таборування майстер-класи та змагання з різних видів спорту (регбі, флорбол, петанк, фрісбі та інші). А працівники Іванковецької бібліотеки-філії  підготували виставку книг, зокрема «Хай буде світлим шлях твій, Україно!», «Людина і природа» і  розповідали дітям про  експоновані книги, влаштовували конкурси та літературні вікторини.

Тетяна Руса.

Back to top button