Перший відкритий чемпіонат лучників

У Хмельницькому на базі ДЮСШ №3 відбувся перший відкритий чемпіонат міста зі стрільби з лука на відкритому повітрі. Про це йдеться в інформації пресслужби міської ради.

18 лучників з Хмельницького та Харкова змагалися на дистанціях 50 та 30 метрів. У боротьбі за першість з-поміж дівчат перше місце здобула Вікторія Степаненко, друге Галина Загребельна, третє в Тетяни Давиденко. Найкращими серед хлопців стали: Олександр Колесник (1 місце), другу сходинку посів Ілларіон Крупеня.

Нагадаємо, лучний спорт включений до програми Олімпійських ігор ще у 1900 році. Отож хмельничани роблять у порівнянні із світовим досвідом лише перші кроки. А розпочалося все менше двох років тому. У кінці вересня 2022 року в Хмельницькому запрацював гурток зі стрільби з лука. Заняття для учасників від 9 до 18 років розпочалися на базі Палацу творчості дітей та юнацтва. Займаються з дітьми два тренери: майстер спорту України міжнародного класу, учасниця олімпіади в Пекіні 2008 року Вікторія Коваль і майстер спорту України міжнародного класу, член національної команди України Микита Кравчук. Від початку повномасштабного російського вторгнення тренери були змушені виїхати з Харкова. Також вивезли обладнання. До цього обоє працювали в Харківському національному університеті імені В.Каразіна. “Ми активно долучаємося до загальноміських активностей, де розповідаємо про свій вид спорту, проводимо майстер-класи та популяризуємо активний спосіб життя”, зазначила Вікторія Коваль.

І ось результат — змагання юних хмельничан та харків’ян. Власне, конкуренція між учасниками була лише на спортивному полі, бо такі зустрічі це насамперед позитивний досвід, випробування власних можливостей та нові знайомства.

Наталія Лісова

Back to top button