Перший виконком: пріоритет незмінний

Відбулося перше робоче засідання виконавчого комітету в 2024 році. Депутати розглянули 79 питань порядку денного. Головний акцент — допомога ЗСУ.

Із вагомим підсумком завершила минулий рік Хмельницька міська рада, увійшовши у всеукраїнську топ-десятку замовників дронів для військових. Про це йдеться на сайті Prozorro Торік Хмельницька міська рада придбала 1 463 дрони. Витратили на них 55 мільйонів гривень. Виконавчий комітет здебільшого купував FPV-дрони — 1 305 на 28 мільйонів. Це квадрокоптери, керовані оператором за допомогою спеціальної гарнітури (окулярів). Вони можуть нести корисне навантаження, при цьому у FPV-дронів немає автопілота і вони літають без GPS. Але були й інші безпілотники. Серед них — продукція DJI: різні моделі DJI Mavic та DJI Matrice.

Початок нового року став продовженням цієї традиції. “Депутати вчергове передали матеріальні цінності з комунальної власності у державну. Мова йде, зокрема, про 620 FPV-дронів, а також 36 безпілотно-літальних апаратів різних типів. Це дороговартісні БПЛА типу DJI 3T Termal, Autel 4 DJI, MATRICE 30T. Загальна сума — 17 млн 200 тис. грн. Передали їх 16-ти різним військовим частинам”, — повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку міський голова Олександр Симчишин.
Серед головних питань — соціальна допомога мешканцям громади. 123 дитини-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, отримуватимуть протягом року так звані кишенькові — щомісячні виплати на підтримку. Також міський голова зазначив, що опрацьовані всі заяви на адресу виконавчого комітету на надання матеріальної допомоги, з якими люди зверталися наприкінці 2023 року. Вже розпочали виплати за заявами, поданими у 2024 році. Важливо: з 1 січня міська рада збільшила розмір виплати матеріальної допомоги для діючих військових, а також поранених на лікування, родин полеглих та інших категорій.

Депутати проголосували за виділення семи родинам полонених або безвісти зниклих по 60 тисяч гривень, загальна сума — 420 тис. грн. Загалом таку допомогу вже отримало 122 родини на 6,2 млн. грн. Ще 6 родин, домогосподарства яких постраждали від терористичної атаки, отримають компенсацію. Загалом таку допомогу отримали 460 (з них 330 з міського бюджету) домогосподарств на 11,3 млн грн.158 осіб отримали матеріальну допомогу різного розміру. Загалом 1,25 млн грн. В цій кількості — 77 військові (загалом 650 тис. грн).

22 родини полеглих — по 50 тисяч гривень. 466 дітей з окупованих територій або територій, де ведуться активні бойові дії, отримали статус дитини, що постраждала у війні або в збройному конфлікті.
Тетяна Руса

Back to top button