“Підпишіть петицію” — нова шахрайська схема

Кіберполіція Хмельниччини повідомила про чергову схему зловмисників, за допомогою якої вони “полюють” на акаунти українців.

Якщо ви у будь-який месенджер отримали повідомлення з пропозицією підтримати якусь важливу петицію до президента, не поспішайте переходити за надісланим посиланням. Спочатку ретельно перевірте його написання, чи не міститься там якогось зайвого символу.

Річ у тім, що віднедавна зловмисники почали розсилати повідомлення із посиланнями на фейкову сторінку електронних петицій під приводом того, що начебто не вистачає лише декілька голосів, щоб набрати необхідну кількість підписів.

Насправді ж після переходу за посиланням начебто для підпису “петиції” вас попросять увійти у WhatsApp-акаунт. Таким чином шахраї намагаються отримати доступ до вашого акаунту, щоб викрасти його.

Кіберполіція нагадує: посилання на справжній ресурс “Електронні петиції” виглядає так: https://petition.president.gov.ua.

Пам’ятайте, що в умовах російської військової агресії ворог активно діє в інформаційному просторі, тому детально перевіряйте отриману інформацію.

Нагадаємо, за минулий рік було відкрито 82 609 кримінальних проваджень за звинуваченнями у шахрайстві. Це у 2,6 раза більше, ніж у 2022 році, коли вперше за тривалий час в Україні спостерігався сплеск активності аферистів.

Back to top button