Підтримка бізнесу в умовах війни

Під час чергового засідання сесії Хмельницької міської ради депутати підтримали проєкт рішення щодо виділення додаткових коштів на реалізацію Програми розвитку підприємництва міської територіальної громади на 2022-2025 роки. Про це йдеться у повідомленні на сайті міської ради.

Роль українського малого та середнього бізнесу для країни зараз набуває ще більшого значення. Підприємці дають робочі місця, сплачують податки, задовольняють попит ринку своєю продукцією, допомагають Силам оборони і, врешті-решт, не дають зупинитись економіці. Відповідно у Хмельницькій громаді прийнято програму розвитку підприємництва, аби галузь тримала економічний фронт, а місцевий бізнес був успішним навіть в роки повномасштабної війни.

Що запропонували депутати під час чергової сесії, відповідно до затвердженої бізнес-програми? На часткове відшкодування витрат суб’єктам господарювання на придбання засобів супутникового зв’язку для безперешкодного доступу до Інтернету виділено 100 титсяч гривень з міського бюджету. На часткове відшкодування вартості генераторів, інверторно-акумуляторних систем безперебійного живлення та засобів супутникового зв’язку для безперешкодного доступу до Інтернету депутати виділи 400 тисяч гривень.

Які умови відшкодування вартості генераторів, акумуляторів, засобів супутникового зв’язку, які підприємці придбали самостійно, за власний кошт? За інформацією управління економіки Хмельницької міської ради, часткове відшкодування вартості генераторів, інверторно-акумуляторних систем безперебійного живлення та засобів супутникового зв’язку — 20 тисяч гривень, але не більше вартості засобу супутникового зв’язку на одного учасника за бюджетний рік.

Як підприємцям скористатися програмою відшкодування коштів? Як зазначають в управлінні економіки, після придбання засобів супутникового зв’язку та/або генераторів, інверторно-акумуляторних систем безперебійного живлення, суб’єкти господарювання повинні подати через управління адміністративних послуг Хмельницької міської ради (вул. Соборна, 16) заяву на розгляд виконавчого комітету міської ради.

Тетяна Слободянюк

Back to top button