Підтримка талановитих і під час війни

Навіть в умовах війни підтримка і розвиток обдарованості є одним із пріоритетних напрямів сучасної освіти і культури, оскільки поступ будь-якої країни, регіону, міста залежить саме від здатності її громадян креативно мислити, впроваджувати перспективні інновації в різні сфери суспільного життя. Талановиті діти — це той ресурс, з якого створюється інтелектуальна і творча еліта.

Відтак уже традиційно Хмельницька міська рада встановлює щомісячні стипендії талановитим дітям та кращим митцям і викладачам мистецьких закладів громади. Цьогоріч 20 майстрів, чия творча робота здобула широке визнання і служить збагаченню духовності та примноженню культурних цінностей, отримають стипендії. Крім того, 14 талановитих дітей, переможців різноманітних конкурсів, за досягнення в музичному (вокальному та інструментальному), хореографічному, театральному, образотворчому та декоративно-прикладному жанрах також відзначені стипендіями.

Вручив свідоцтва про стипендії талановитим дітям Хмельницької громади та кращим викладачам мистецьких закладів і митцям. Для провідних митців стипендія складає 75 відсотків від мінімальної заробітної плати, для обдарованих дітей — 50 відсотків. Плануємо у прийдешні роки збільшувати кількість стипендіантів та розміри виплат”, — написав міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук.

Зі списком відзначених можна ознайомитися на сайтах Хмельницької міської ради та управління культури і туризму ХМР.

Back to top button