Після роботи — волонтерство

Працівники структурних підрозділів Хмельницької міської ради з перших днів повномасштабного вторгнення активно допомагають підрозділам Сил оборони своєю активною позицією переконують, що волонтерство — це і моральний обовязок і стан душі кожного свідомого українця.

Від початку повномасштабного вторгнення сума донатів від працівників всіх структурних підрозділів міської ради, депутатів перевищила 8 млн гривень, за ці кошти що для бойових підрозділів закуповувались транспорт, БпЛА та інше обладнання, такмеди, обмундирування та ін.

Маскувальні ми сітки плели, окопні свічки та воскові запальнички для захисників робили, пекли імбирне печиво та варили мило для благодійних ярмарків. Минулої пятниці, після роботи, в приміщенні міського центру реабілітації “Родинний затишок” виготовляли хімічні грілки (тримають тепло до 4.5 годин і можуть активуватись повторно до 40 разів!), аби хлопцям в окопах хоча б трохи стало тепліше. Всі складники для грілок закуплено коштом керівників структурних підрозділів та комунальних підприємств Хмельницької міської ради. Ідейний натхненник — міський голова Олександр Симчишин. Невтомний двигун процесу виготовлення -депутатка міської ради, староста Олешинського округу, волонтерка Валентина Базилюк, — повідомила у Фейсбуці начальниця управління організаційно-інформаційної роботи та контролю Хмельницької міської ради Ірина Бачинська. — Грілки вже сьогодні поїдуть на “нуль”. З ними поїдуть до захисників наші слова підтримки, тепло сердець та побажання якнайскоріше повертатись з перемогою додому”.

Зазначимо, що за один вечір у “Родинному затишку” волонтерки з міської ради виготовили 300 хімічних грілок.

Тетяна Слободянюк

Back to top button