Півмільйона гривень і автомобіль для армії: хмельницькі лікарі допомагають війську

Попри щоденне завантаження, лікарі КП «Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2 активно займаються волонтерством.

Міський центри ПМСД  №2  з перших днів війни працює в посиленому режимі: адже, крім хмельничан, їхніми пацієнтами  стали сотні  вимушених переселенців.  Багато хто з них має хронічні хвороби і потребує постійного медичного супроводу, але  більшості з тих, хто пережив страхіття війни, стреси і окупацію, необхідна тривала  лікарська  допомога та медпрепарати.Завдяки спрощеному механізму виписки електронного рецепта за програмою «Доступні ліки» хворі  отримують необхідні ліки у найближчій амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Зокрема, пацієнтів з цукровим діабетом та післяопераційним гіпотиреозом  забезпечують   життєво необхідними препарати, як-от: глюкофаж та еутирокс. Дякуючи  волонтерам, які доставляють у медзаклад необхідну гуманітарну допомогу,  лікарі забезпечують малозабезпечені родини та сім’ї, які через війну вимушено покинули свої домівки, засобами особистої гігієни (підгузками, кремами, олійками) та медикаментами, а наймолодші пацієнти, за потреби, отримують фасоване молоко.

Водночас працівники КП «Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2»  й самі займаються волонтерством і  активно допомагають Українському війську. З власної ініціативи колектив закладу перерахував у фонд підтримки ЗСУ майже півмільйона  гривень. Також для потреб військової частини Хмельницького було передано автомобіль FordTransit. А з початку війни освоїли  плетіння маскувальних сіток та костюмів для армійців та пакують продуктові набори.

Євген Когвтун

 

 

 

.

Back to top button