Понад 2,5 мільйона на захист держави – рішення виконкому Хмельницької міськради

Підтримка  українського війська – головне питання, яке розглянули члени виконавчого комітету на  позачерговому засіданні 8 квітня.

Відтак були внесені зміни до фінансування діючих програм. Зокрема 1,8 млн грн  члени виконкому передбачили на  спецпідрозділи правоохоронних органів та спецпідрозділи антитерористичного захисту, які  виконують бойові завдання на Київщині. Ці кошти будуть спрямовані на придбання засобів індивідуального захисту та високотехнологічного обладнання. Ще 400 тисяч гривень члени виконавчого комітету вирішили  виділити для покращення матеріально-технічного забезпечення  вибухотехнічної служби. У рамках «Програми національного опору» додатково буде спрямовано 430 тисяч гривень і для територіальної оборони та  добровольчих підрозділів. За них  закуплять військовий одяг та розвантажувальні системи.

« Сьогодні ми також подарували спецтехніку вартістю близько 80 тис. євро для одного з наших інженерних підрозділів. Продовжуємо працювати по автомобілях, квадрокоптерах, тепловізорах, бронежилетах, шоломах, інших високоякісних і дороговартісних речах, необхідних для нашого війська», – зазначив міський голова Олександр Симчишин..

Для підтримки місцевого бізнесу  на період  воєнного стану, виконком ухвалив рішення щодо звільнення від орендної плати підприємців, які працюють на ринках та  затвердили  для них нульову ставку земельного податку за квітень. «Фактично і у березні, і у квітні ми звільнили наші ринки від земельного податку, від сплати оренди за землю. А отже, вчергове наголошую усім керівника ринків, що ту частку абонплати, яку ви брали з підприємців на ці видатки, вже платити не треба. Тому, як мінімум, на цю суму можна зменшити абонплату для усіх підприємців на усіх ринках», – підкреслив міський голова.

Водночас виконком ухвалив рішення , яким  звільнив  від плати за оренду комунального майна усіх підприємців, мобілізованих до українського війська та передбачив знижки усім підприємцям на 100, 75, 50, 30 та 20 відсотків, залежно від виду підприємницької діяльності, на 3 місяці», – сказав міський голова. Також він  зазначив, що  понад 200 суб’єктів господарювання отримали допомогу,  скориставшись так званою гарячою кнопкою для бізнесу, яка розміщена на сайті міськради.

« Продовжуємо проводити ярмарки, найближчими вихідними проведемо 4 ярмарки. Бачимо хороший попит, асортимент товарів на ярмарку: продукти першої необхідності по собівартості та посадковий матеріал. На сайті міської ради є інформація про локації та час проведення ярмарків. Надалі будем цю роботу також проводити», –  зазначив Олександр Симчишин..

Підтримали  члени виконкому й  ряд соціальних ініціатив. Зокрема, передбачили 600 тис. грн  (додатково до 2 млн грн, виділених на початку року) на медикаментозне забезпечення діток, які хворіють на цукровий діабет, у тому числі діток, які приїхали до Хмельницького  з інших міст.

Традиційно, як і до воєнного стану, члени виконкому  виділили матеріальну допомогу тим, хто її потребує найбільше. Цього разу її отримають п’ятдесят  мешканців громади. Суми різні – від двох до семи тисяч гривень. Додатково виділили кошти  й на забезпечення продовольчими наборами 12 000 хмельничан.

«Також, що важливо, ми збільшили матеріальний резерв до 1 млн грн. Матеріальний резерв – це насамперед речі, пов’язані з цивільним захистом, а також кошти на продовження ремонтів і облаштування сховищ і укриттів. Крім того, хочу повідомити про те, що ми щодня відправляємо гуманітарні вантажі. За останні  2 дні ми відправили гуманітарні вантажі в Чернігів, в Бучу, в Ірпінь, в Коцюбинське (Київська обл.), а також в низку ОТГ Запорізької і Луганської областей. Переважно ми відправляємо найнеобхідніше. Зокрема, у Бучу, Чернігів і Ірпінь – це генератори. Загалом ми вже відправили майже 40 генераторів, потужністю 8,5 кВт, 10 кВт, тому що ці населені пункти без світла і вони дуже того потребують. Відправляємо медикаменти, продукти харчування довготривалого зберігання, інші господарські товари, які потрібні зараз для роботи із завалами, щоб звільняти міста від завалів, підтримувати тих людей, які перенесли справжнє пекло, яке їм влаштували рашистські орки», – сказав міський голова.

 Наразі Хмельницький  продовжує максимально  підтримувати  вимушених переселенців , які приїхали до нашого міста.  А  це понад 150 тисяч людей. Понад 30 тисяч  проживають постійно. Половина з них вже зареєструвалися і тримали відповідні довідки. 1200 дітей-переселенців   навчаються в школах Хмельницького. Майже стільки ж переселенців  навчаються на  курсах  української мови. Понад 1000 –  на ІТ-курсах і  курсах з англійської мови. Майже 1000 подали заявки на працевлаштування. Кілька сотень  вже  працевлаштовано, в тому числі і в бюджетних закладах. Значна кількість займається підприємницькою діяльністю.

 

 

Back to top button