Попит є — можливості опрацьовуються: з 16 травня в Хмельницькому почнуть працювати 11 чергових дитсадків

З початку воєнної агресії росії  хмельницькі дитсадки, як  більшість в Україні, тимчасово припинили роботу, адже  існувала й існує загроза  безпеці життя  малюків, до того ж не всі дитсадки обладнані відповідними сховищами для перебування великої кількості дітей. З 14 березня  усі дитячі садки перейшли на дистанційний формат, а з 4 квітня в Хмельницькому почали відкривати чергові садочки  для дітей,  батьки яких працюють в критичній інфраструктурі. Проте працюючих батьків у місті зараз набагато більше, і вони не проти, аби дитсадки відчинились.

 

За словами  заступник міського голови Михайла Кривака, зараз працюють найбільш  безпечні заклади  з найкращими сховищами, оскільки це  основна умова відкриття таких садочків.

«Вже з понеділка,  16 травня, почали працювати  11 чергових ДНЗ. Чи відкриються найближчим часом  всі садки?  Все відбуватиметься поступово. Тому що це дуже кропітка робота: забезпечити нормальні умови: від укриттів — до продуктів харчування. Якщо ситуація в країні буде поліпшуватися, відкриємо більше садочків», — розповіла  в. о. директора департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольга  Кшановська.

Євген Ковтун

 

Back to top button