Посилки для воїнів плюс ще один автомобіль: хмельницькі волонтери вчергове поїхали на передову

Альтернативну службу доставки передач на передову створили ще наприкінці лютого у Хмельницькому волонтери. Посилки з того часу відправляють щотижня і винятково туди, де не працюють інші поштові відділення. Ініціаторами безкоштовної пошти став БФ “Волонтери Поділля“. Перша її філія розташована у Хмельницькому за адресою: вул. Кам’янецька, 63/1.

«Ми налагодили механізм доставки і готові приймати ваші пакунки з понеділка по п’ятницю, з 10.00 до 17.00. Кожного тижня наші волонтери доставляють пакунки на передову. Ми не відправляємо пакунки в міста, де працює Нова пошта чи Укрпошта», – йдеться у повідомленні волонтерів.

Днями знову з десятками пакунків від рідних, з тепловізором, шоломами, раціями, підсумками, одягом, пальним для генераторів, інструментами та матеріалами для облаштування бліндажів та з іншими цінними речами волонтери поштарі відправились на передову. Про це повідомив на сторінці в Фейсбуку БФ «Волонтери Поділля» Віталій Підгайчук. Усі деталі поїздки волонтер пообіцяв оприлюднити після повернення в Хмельницький.

До слова, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну волонтери фонду, крім посилок, відвезли на передову вже 100 автомобілів для військових. А буквально днями разом з посилками від рідних волонтери відправили ще один автомобіль Volkswagen Transporter Т5, придбаний за кошти, які надійшли на рахунок фонду від благодійних аукціонів. Автомобіль укомплектований всіма необхідними елементами (інструменти, компресор, вогнегасник та інше). За словами волонтерів, автомобілі постійно потрібні нашим армійцям, адже на фронті — це розхідний матеріал. Дорога на фронт не завжди безпечна, але посилки та вантажі волонтери відвозять на передову щотижня.

Родичі армійців користуються послугами волонтерської пошти безкоштовно, передають посилки з дому для воїнів вздовж усієї лінії фронту. “Дуже часто родичі з речами, які замовляють наші бійці, передають солодощі, малюнки та листи від дітей”, розповідає Віталій Підгайчук. Єдине, що ми не приймаємо і не передаємо це алкогольні напої”.

Чимало хмельничан користуються послугами волонтерської пошти з початку воєнних дій, дехто вперше, почувши про таку послугу від знайомих чи прочитавши у Фейсбуку. Відтак реальна допомога нашим захисникам, як і моральна, дружня наша підтримка, мають бути постійними. Якщо ваші родичі не воюють на фронті, але ви маєте бажання надіслати посилку комусь із воїнів на першій лінії оборони, де найважче, скористайтесь безкоштовними послугами «Волонтерської пошти».

 Вікторія Катрич

Back to top button