Позачергова сесія міської ради: за що голосували депутати

Напередодні Дня Героїв України відбулась позачергова сесія Хмельницької міської ради. У порядку денному було лише шість питань.

Перше — присвоєння звання Почесний громадянин Хмельницької територіальної громади 65 воїнам, які віддали життя за Україну.

Раніше ми присвоювали такі звання до Дня міста. Відтепер будемо присвоювати такі звання ще і до Дня Героїв. Відзнака передбачає і грошову допомогу 160 тисяч гривень”, зазначив міський голова Олександр Симчишин. Зазначимо, що торік у День міста ці почесні звання були присвоєні 128 захисникам, мешканцям територіальної громади, у позаминулому 94 воїнам, які віддали життя у російсько-українській війні з 2014 року.

День Героїв став камертоном рішень, за які в день сесії голосували депутати. Традиційно це виділення коштів з бюджету громади для чергової допомоги військовим підрозділам. “Завдяки перевиконанню дохідної частини бюджету ми маємо змогу довиділити 85 мільйонів гривень на допомогу Силам оборони, проінформував депутатів та медіа міський голова. 65 мільйонів гривень субвенції військовим частинам, якими вони розпоряджаються самі, зокрема і 25 млн грн на придбання дронів та квадрокоптерів, засобів РЕБ, РЕР через виконком та 6 млн грн на власну збірку дронів”. Також депутати проголосували за виділення з бюджету 15 млн грн на виплату матеріальної допомоги родинам загиблих і пораненим на реабілітацію. Один мільйон піде на функціонування комунальної установи “Ветеранський простір”.

На спорудження укриттів в освітніх закладах громади додали 34 млн грн. “Плануємо до початку навчального року завершити будівництво укриттів у школах №№12, 19, 13 і в ДНЗ 23, продовжувати будувати укриття в школах 6 та Шаровечківській, почати будівництво в ДНЗ №№18 та 15”, повідомив Олександр Симчишин.

Продовжується допомога постраждалим від терористичних атак. “3 млн 200 тис грн виділили на заміну вікон у багатоповерхівках, що постраждали від атаки російської недодержави у березні. За співфінансуванням з мешканцями замінимо вікна на сходинкових маршах”, зазначив міський голова.

Також виділено 20 млн грн з місцевого бюджету на підготовку до осінньо-зимового періоду 2024-2025. Майже 5 млн грн на покращення матеріально-технічної бази наших освітніх закладів.

Оскільки у громаді створюється відокремлений підрозділ НТЦ Школа пілотів БПЛА, депутати проголосували за виділення коштів для ремонту приміщення і закупівлі відповідного обладнання.

Тетяна Руса

Back to top button