Премія літераторам, допомога ОСББ, нові маршрути

На засіданні виконкому Хмельницької міської ради, яке відбулося 25 липня, учасники розглянули 60 питань порядку денного, ухваливши низку важливих рішень в різних аспектах життєдіяльності громади.

Насамперед — соціальна проблематика. “Виділили матеріальну допомогу, цього разу для 246 хмельничан на майже 2,5 млн грн, — зазначив у підсумку міський голова Олександр Симчишин. — Зокрема, 12 родин полеглих воїнів (на понад 300 тис. грн), 70 військових, які потребують реабілітації (на майже 1 млн грн), 59 діючих військових на власні потреби (понад 350 тис. грн), 4 власники домогосподарств, що постраждали від терористичних атак, — на 240 тис. грн”.

У сфері культури і патріотичного виховання, за зверненням громадських організацій, вирішено започаткувати літературну премію “Час відважних” імені Євгенія Ролдугіна, молодого воїна-письменника, хмельничанина, який героїчно загинув у російсько-українській війні 2022 року. Як зазначив Олександр Симчишин, премія присуджуватиметься у двох вікових групах: 16-20 та 21-25 років, вручатиметься до Дня добровольця в двох номінаціях: поезія та проза. Отримати її зможуть молоді автори-хмельничани, які пишуть патріотичні чи військово-патріотичні твори. Розмір премії — три мінімальні зарплати.

Також на засіданні виконкому внесли зміни до Програми підтримки ОСББ, що стосуються компенсації за встановлення сонячних панелей. “Відтепер ОСББ, які пройдуть відбір, зможуть отримати 70% компенсації за сонячні панелі від держави і 30% — від міської ради. Раджу поцікавитися цією програмою і брати в ній участь! За консультаціями — в департамент інфраструктури”, — повідомив міський голова.

Для ефективної підготовки до опалювального сезону члени виконкому погодили інвестору встановлення чотирьох нових когенераційних установок. Для розширення транспортної інфраструктури і мобільності затвердили кілька маршрутів громадського транспорту за виграними конкурсами.

Вікторія Катрич

.

Back to top button