Пріоритет незмінний – обороноздатність держави

Хмельницька громада продовжує активно та системно підтримувати Сили оборони і забезпечувати виконання програм національного спротиву.

Черговий тиждень розпочинається з допомоги нашим Силам оборони. Ми продовжуємо це робити регулярно і постійно. Ставка, як і раніше, на квадрокоптери й FPV-дрони. Передав 21 квадрокоптер DJI Mavic 3T Thermal з тепловізором, який дозволяє працювати нашим військовим і вдень, і вночі, виконувати ним різні завдання — це й розвідка, й безпосередньо бойова робота. Закупівлі бюджетні. Дякую всім платникам податків! Вартість майже 4 млн гривень, — розповів міський голова Олександр Симчишин у власному Телеграм-каналі. — Із початку року, фактично за неповний перший квартал, ми передали вже 140 квадрокоптерів DJI Mavic 3T, DJI Matrice 30T і Autel EVO Max 4T та 1160 FPV-дронів різних модифікацій.

Цього тижня очікуємо знову поставки FPV-дронів і одразу будемо їх передавати для наших Сил оборони. Разом з тим на крайній сесії додали 61 млн грн на продовження придбання квадрокоптерів і FPV-дронів. Тому — далі буде!”.

Нагадаємо, Хмельницький продовжує залишатись в лідерах серед міст України у виділенні коштів на допомогу ЗСУ. З початку року з міського бюджету спрямували понад 700 млн грн на підтримку Сил оборони, додатково виділили 220 млн гривень. І це попри те, що через вилучення “військового” ПДФО бюджет громади втратив 1 млрд 245 млн грн.

За словами Олександра Симчшина в інтервю Укрінформу, громада має кілька напрямків підтримки Сил оборони. Зокрема, це субвенції на військові частини та спецпідрозділи для придбання ними обладнання та ремонт техніки. Окрім того, це гроші, які виділяють на закупівлю виконавчим комітетом дронів і квадрокоптерів, а також на придбання комплектуючих для власного збору FPV-дронів. Ще є видатки на програму національного спротиву, через яку фінансується переважно територіальна оборона. “Окрім того, ми звільняємо військові частини від загальнообов’язкових платежів до міського бюджету, аби вони могли спрямувати ці кошти на власні потреби”, — зазначив міський голова.

Також із місцевого бюджету виділили 6 млн грн на програму ґрантової підтримки, яка пов’язана винятково з обороноздатністю. У її межах — проєкти, розробки, ідеї, ініціативи за трьома напрямками: електронне обладнання, програмне забезпечення, засоби спецзахисту. Проєкти фінансуватимуться як ґранти з міського бюджету.

Тетяна Руса

Back to top button