Простір “Розуміння” подбає про психоемоційний стан дорослих та дітей

Простір психологічного розвантаження та підтримки “Розуміння” і “Дитячий простір” відкрили при Хмельницькому міському центрі соціальних служб за адресою: вул. Прибузька, 2. Зробити ремонт приміщення вдалося за підтримки Хмельницької міської ради та управління праці та соціального захисту населення. Із облаштуванням “Дитячого простору” суттєво допоміг благодійний фонд “Рокада”. Завдяки Агентству ООН у справах біженців та виконавчому партнеру БФ “Рокада” приміщення для занять з дітьми і підлітками було оснащене меблями, технічними засобами, різноманітними іграми, загалом усім необхідним для затишку і комфорту, атмосфери спокою та розвитку.

Для дорослих та дітей тут влаштовуватимуть тренінги, тематичні зустрічі, бесіди, майстер-класи. У форматі круглих столів разом із партнерами обговорюватимуть актуальні теми.

Дбати про покращення психоемоційного стану мешканців нашої громади, підтримувати людей, які опинилися в складних життєвих обставинах, допомагати їм у подоланні цих обставин, інформаційно-просвітницька робота — головні функції нашого центру, — каже директорка Мар’яна Любецька. — Відтак ми давно мріяли про власний комфортний простір, де б могли гуртувати людей різного віку для проведення заходів з психологічного розвантаження та підтримки, спілкування, формування нових навичок. Раді, що ця мрія здійснилася. Та навіть більше, адже ми маємо окрему локацію для дітей”.

У день відкриття у просторі влаштували одразу два заходи: майстерку “Лабораторія емоцій” для дітей молодшого шкільного віку та тренінгове заняття для підлітків “Світ моїх емоцій”. Чудовий арт-штрих для нового простору додали викладачі та студенти ВПУ №25, створивши на стіні у приміщенні композицію “Крила”.

Крила символізують свободу, емоційне піднесення, впевненість, підтримку, незалежність, а ще любов та перемогу, до якої ми всі прагнемо”, — каже Мар’яна Любецька.

Наразі колектив Хмельницького міського центру соціальних служб напрацьовує комплекс заходів, які планують проводити у центрі. Орієнтуються на різні вікові категорії та запити. Відкриті до співпраці.

За інформацією Хмельницького міського центру соціальних служб

Фото Сергія Аніськова

Back to top button