Проєкт “Поза часом”: повернення легенд

14 вересня о 18.00 у кінотеатрі імені Т.Шевченка відбудеться прем’єра мистецького проєкту “Поза часом” перформансом-презентацію альбому рок-гурту “Чумацький Шлях”. Організатори — управління культури і туризму Хмельницької міської ради у колаборації з відомими у місті музичними колективами за підтримки Українського культурного фонду.

Ідея проєкту створення альбомів кавер-версій хітів української естради та програм академічної музики Платона Майбороди, Володимира Івасюка, Ігоря Шамо, Василя Михайлюка, Анатолія Кос-Анатольського, Бориса Буєвського, Анатолія Горчинського, Ігоря Поклада, Валентина Сильвестрова. Як розповів напередодні начальник управління культури та туризму міської ради Артем Ромасюков, всі презентації відбудуться у вигляді перформансів у нетипових концертних локаціях та поєднають музику з елементами театральної вистави, сучасної хореографії, медіа-мистецтва, фешн-шоу, стануть діалогом між сучасниками та минулим поколінням.

Ігор Поклад

Проєкт також передбачає низку концертів за новими альбомами для захисників, які перебувають на лікуванні та реабілітації у медичних закладах міста, і відбуватимуться впродовж жовтня. Відеоверсії кожного перформансу будуть розміщені у відкритому доступі у мережі Інтернет. Таким чином команда проєкту “Поза часом популяризує багату українську музичну спадщину минулого століття для широкої аудиторії, зокрема молодих людей, спонукаючи до подальшого діалогу із невмирущими зразками українського мистецтва.

Перформанси є даниною шани та пам’яті хмельничан таланту і самовідданості українських композиторів, які творили і боролися за Україну у складні часи Радянського Союзу, зазначила керівниця проєкту, заступниця начальника управління культури Світлана Шевченко. Українська музика поза часом, є складовою національної ідентичності, нашою духовною зброєю, живе у наших серцях, тримає нас у найскладніші періоди життя, дарує силу і віру”.

Як зазначили організатори, аудіоальбоми переспівів легендарних хітів минулого століття незабаром можна буде послухати на цифрових аудіосервісах у мережі Інтернет: APPLE-music, Spotify, Youtube, а також у соцмережах. Наступні вересневі кавер-концерти: 20 вересня о 19.00 в клубі Bar Sympatia перформанс-презентація альбому event-бенду “GRACE” (соул, кантрі, стилі з елементами джазу, латини та інді); 25 вересня о 19.00 у дворику кав’ярні “Place” перформанс-презентація альбому джаз-бенду “Free Jam”.

Вікторія Катрич

Back to top button