Проєкт реконструкції “Дитячого світу” отримав грантове фінансування

До подій навколо масштабної реконструкції приміщення “Дитячого світу” майже два роки прикута загальна увага, адже торговельний центр є символічною точкою середмістя, з ним повязані родинні історії, дитинство значної частини хмельничан. Тож яким стане “старий універмаг”, як його досі називають старожили, яким буде його вигляд і призначення — все це цікавить людей. Власне, оновлення 65-річної будівлі, яка є зразком архітектури 50-60 років минулого століття, вже розпочалося повним ходом.

Там реалізують проєкт вартістю майже 895 тисяч євро або ж близько 34,7 мільйона гривень. З цієї суми 73% дасть Програма розвитку ООН у вигляді гранту, а ще 27% повинні дати з міського бюджету — такою є умова угоди. Підрядником стало хмельницьке ТОВ “ВІП Контроль”. Вартість робіт попередньо склала майже 1,9 мільйона гривень з податками. У програмі — загальнобудівельні роботи, заміна вентиляції, опалення, електромережі. Вже замовили заміну ліфта, капремонт якого визначений як одна з двох витрат, які місто має провести власним коштом. Комунальне підприємство “Агенція муніципальної нерухомості”, на балансі якої перебуває “Дитячий світ”, вже провела тендер.

Другою витратою, яка фінансуватиметься з міського бюджету, є капітальний ремонт будівлі торговельного центру. Його вартість попередньо була оцінена в понад 7,5 мільйона гривень, згідно з інформацією в системі електронних закупівель “Prozorro”. Заявленим терміном виконання означений початок березня 2024 року.

Нещодавно Хмельницька міська рада отримала грантове фінансування від UNDP Ukraine / ПРООН в Україні в рамках проєкту “Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)” на капітальний ремонт та осучаснення торговельного центру “Дитячий світ” (вул. Проскурівська, 4/3).

У грантовому конкурсі взяв участь 31 муніципалітет, було подано 35 пропозицій. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці управління економіки Хмельницької міської ради.

КП “Агенція муніципальної нерухомості” за сприяння Агенції розвитку Хмельницького був поданий проєкт “Формування інноваційного бізнес-середовища шляхом проведення капітального ремонту, розкриття потенціалу та осучаснення застарілого торговельного центру”, який став одним із 12 переможців. Проєкт передбачає створення комфортного ділового та/або виробничого середовища з усіма необхідними умовами для ефективної роботи та розвитку місцевого та переміщеного малого бізнесу, створення нових робочих місць, а також додаткових можливостей для відпочинку. Важливими показниками є інклюзивний, безбар’єрний доступ, а також енергозбереження та енергоефективність”, — зазначають в Агенції муніципальної нерухомості.

Наразі проводяться роботи з утеплення фасаду та капітальний ремонт другого поверху.

Вікторія Катрич

Back to top button