“Проєкти для Перемоги”

350 тисяч гривень за найкращі ідеї

23 квітня завершується прийом громадських проєктів у рамках Програми бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) Хмельницької міської територіальної громади, який розпочався 4 квітня 2024 року. Про це йдеться у повідомленні пресслужби міської ради.

Ідея цьогорічного конкурсу громадських ініціатив — “Проєкти для Перемоги”. Враховуючи дію воєнного стану в Україні у зв’язку з військовою агресією росії проти України, проєкти мають бути наближені до умов сьогодення і сприяти вирішенню найбільш нагальних проблем, зумовлених війною.

Які напрямки цьогорічних громадських ініціатив найактульніші? Це — реабілітація захисників і захисниць України; соціальна підтримка, інклюзія захисників і захисниць України та членів їх сімей; адаптація, інтеграція внутрішньо переміщених осіб; укриття; національно-патріотичне виховання дітей та молоді.

Протягом усього часу прийому заявок мешканці громади, внутрішньо переміщені особи, що взяті на облік на території громади, змогли подати свої проєкти до конкурсу “Бюджет участі”.У підсумку, ідеї, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть реалізовані за кошти бюджету громади у 2024 році.

Обсяг коштів на реалізацію одного проєкту — до 350 тисяч гривень. Конкурс громадських проєктів проходитиме на електронній платформіE-DEM.UA” (платформа електронної демократії), яка створена в рамках швейцарсько-української програми “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади” (EGAP).

Після завершення прийому заявок експертна комісія оцінюватиме подані проєкти та виставить їх на голосування, яке триватиме з 27 травня по 10 червня. Переможці будуть оголошені 18 червня.

Тетяна Руса

Back to top button