Причина в корозії: у Хмельницькому за 30 мільйонів відремонтують міст над залізничним полотном

Міст  на Кам’янецькій  – одна   з найважливіших транспортних артерій Хмельницького. Кожного дня ним рухаються десятки сотень автомобілів  і це дається взнаки. Збудований у 60-х роках, він  не  був розрахований на таку велику кількість транспорту, окрім цього жодного разу за час експлуатації капітально не ремонтувався. Конструкцію мосту  обстежували  фахівці Львівського проектного інституту.  Зокрема проводилися роботи  по геодезії та технічному огляду конструкцій. За висновками спеціалістів, міст не аварійний, але потребує капітального ремонту, який найдоцільніший на цій стадії, оскільки  на опорах мосту виявлена корозія. Проект зараз проходить державну експертизу після чого буде остаточно визначена вартість робіт. За попередніми підрахунками капітальний ремонт мосту обійдеться  в 30 мільйонів гривень. За словами першого заступника міського голови, директора департаменту інфраструктури міста Василя Новачка, в кінці травня – на початку червня підрядна організація, яка виграє тендер, приступить до виконання ремонтних робіт.

«Будемо мати суттєві незручності, адже Кам’янецька є основною артерією  транспорту в Хмельницькому. Міст буде частково перекритий. Після ремонту він матиме чотири смуги  руху  і це буде набагато зручніше і для приватного транспорту, і для громадського»,  –  сказав Василь Новачок.  Наразі міст над залізничними коліями – єдиний об’єкт, який  цього року капітально відремонтують. Також завершать ремонтні роботи на вулиці Федунця та провулку Шевченка, які розпочали  раніше. А ще цьогоріч ремонтуватимуть вулицю Будівельників. Орієнтовна вартість цього об’єкта  2,5 мільйона гривень.

«На програму співфінансування,  програму ремонту житлового фонду та  ремонти ліфтів ми передбачили 17 мільйонів 200 тисяч гривень. Утримання доріг забезпечуємо через поточні ремонти – середні поточні ремонти, дрібні поточні ремонти і на це  в бюджеті-2023 ми заклали  понад 90 мільйонів гривень. Це дасть нам змогу утримувати дороги в задовільному стані. На жаль, не ремонтувати їх капітально, тому, що всі розуміємо, що війна, є інші пріоритети», – прокоментував міський голова Олександр Симчишин.

Ольга Сєргєєва

Back to top button