«Пункти незламності для тварин» у Хмельницькому облаштують підлітки

Для безпритульних котиків і собак у Хмельницькому  встановлять компактні будиночки та годівниці у дворах. Ця молодіжна ініціатива вже  отримала підтримку від міської ради.

Хмельницьких   підлітків, які прагнуть реалізувати себе в різних соціальних проєктах,  безкоштовно навчали в рамках програми UFutureTeens   («Українці майбутнього»). Загалом було  відібрано 25 учасників, які подавали заявки на навчання та конкурс.  Заняття проводились два місяці волонтерами ГО “Українці майбутнього” у приміщенні нового  освітньо-культурного  простору «Гончаренко центр-партнер»,  який відкрився на початку грудня минулого року.  Як розповіла голова ГО “Українці майбутнього”, волонтерка Людмила Главацька, за підсумками навчання було проведено конкурс проєктів,  підготовлених учасниками. Переможці отримають фінансову та ресурсну підтримку для реалізації своїх ідей від американської спільноти “Національний фонд на підтримку демократії NED”, волонтерів UFuture, Молодіжного хабу 6/9 у Харкові, Фонду “Професійний розвиток Харкова” та «Гончаренко центру». «Підтримка для підлітків – вкрай важлива! Щоб стати успішними, їм потрібно знайти дружнє плече, отримати досвід і можливість втілити свої задуми в життя. Ми покладаємо величезні надії на наших суперпідлітків, які горять соціальними змінами та генерують неймовірні ідеї. Вони – майбутнє України!», – зазначила волонтерка.

Незалежне журі визначило трьох  переможців  соціальних проєктів. Гран-прі конкурсу та підтримку від Хмельницької міської ради отримала команда «Бджелі» з ініціативою «Пункти незламності для тварин». Також підтримку отримають ще дві команди. Це    «Незламні» з проєктом «Ненудна історія»

( цікаві екскурсії хмельницьким підлітками для підлітків) та «Творчі Бездрики» з ініціативою «Колиска» (етнічні майстер-класи із благодійним збором коштів для ЗСУ).

В ході навчання юні активісти  вже зробили чимало  добрих справ. Учасники створили сторінку в Інстаграмі, де підлітки можуть анонімно поспілкуватись із психологом, виготовляли окопні  свічки, зорганізували творчий вечір для молоді, влаштували «Ярмарок патріотичних передбачень» на центральній вулиці Хмельницького. Під час цих заходів було зібрано 10 тис. грн., одна частина яких пішла на підтримку сім’ї загиблого захисника, а інша – на генератор для ППО.

Очільниця молодіжної команди «Незламні» Юлія Мазур зазначила, що для сучасних підлітків дуже важлива освіта та можливість реалізувати себе: «Сподіваємось, що подібних проєктів буде ставати більше, бо це дійсно крутезна неформальна освіта. За ці два місяці ми стали справжніми друзями, дізналися багато нового, вдосконалили себе та допомогли нашій країні! Ми щасливі, що маємо можливість реалізувати свій проєкт і розповідати про рідний Хмельницький, про його унікальну історію».

Нагадаємо, проєкт стартував 10 грудня минулого року.  А раніше команда «UFuture» долучалася до допомоги жителям Ізюму та створення у Хмельницькому стінописів.

Вікторія Катрич.

Back to top button