Релокації бізнесу: в Хмельницькому відбудуться земельні аукціони

Про це  повідомив  заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук

В Україні діє урядова програма  з релокації українських підприємств, які знаходяться у зоні активних бойових дій. Відтак бізнес може отримати допомогу в переміщенні свого обладнання на безпечні території, пошуку виробничих приміщень та розселенні працівників. Із зони бойових дій уже переміщено понад 100 підприємств. Півсотні    компаній відновили свою роботу на новому місці, ще стільки  ж  знаходяться на етапі транспортування.

Чимало  звернень щодо релокації бізнесу надходить й до Хмельницького. Про це повідомив заступник міського голови Микола Ваврищук.  Відтак  посадовець  звернувся  до власників приміщень, площ, земельних ділянок, які можуть бути задіяні у перевезені такого бізнесу,  надати інформацію управлінню економіки хмельницької міськради.  Усі пропозиції влада міста  надасть тим підприємцям, які готові переїхати до Хмельницького, щоб відновлювати свою роботу.

« Це надзвичайно важливо і потрібно нашій громаді та українській економіці загалом. Ми звернулися до уряду щодо лібералізації надання земельних ділянок в оренду саме для підприємств, організацій, які або переїжджають з районів, де ведуться бойові дії, або ж хочуть розвивати або розширювати бізнес саме в Хмельницькому. Звернулися до Верховної Ради щодо зміни законодавства, аби всі ці процедури не проходили довгий період аукціонів, торгів», —  зазначив посадовець. Водночас Микола Ваврищук повідомив,  що найближчим часом  в місті відбудуться  аукціони щодо п’яти  земельних ділянок, які можуть бути використані під виробництво.

Також  Хмельницька міськрада надіслала звернення  до уряду з пропозицією розробити механізм компенсації за комунальні послуги для бізнесу, який приймає переселенців.

« Вкотре  закликаю бізнес відновлювати роботу, сплачувати податки, комунальні послуги. Це дозволить економіці Хмельницької громади розвиватися, щоб в подальшому підтримувати ЗСУ та перемогти», —  зазначив заступник міського голови.

Нагадаємо,  в  управлінні економіки Хмельницької міської ради створено координаційний штаб, який працює з бізнесом. Також, на сайті Хмельницької міської ради є «Гаряча кнопка» для бізнесу, яка працює для усіх   суб’єктів господарювання.

 

Back to top button