Річниця пам’яті відважного земляка:в Хмельницькому відбулась благодійна акція для допомоги підрозділу, де воював Євген Ролдугін

Євген Ролдугін почесний громадянин Хмельницької громади, Герой російсько-української війни, який у 18 років  добровільно став на захист  України.  Про війну, про побратимів, про Україну, за яку боровся, Євген написав у книзі “Час відважних”, яка вийшла в світ  після смерті героя.

Річницю  пам’яті відважного земляка  та благодійну акцію для допомоги  підрозділу, де воював Євген Ролдугін,  організували  в технологічному багатопрофільному ліцеї №3 ім. Артема Мазура,  де він навчався. «На захід були запрошені друзі та знайомі полеглого Героя, учні ліцею та педагоги. Згадували Женю, як цікавого хлопчика, вдумливого юнака, перспективного та творчого випускника. Щемливі спогади матері та батька, педагогів ліцею, однокласників та друзів зробили цей  захід  емоційно-насиченим та високо патріотичним. Також   була організована акція на підтримку ЗСУ.

Зібрали 15500 гривень. Усі кошти передали побратимам Героя — бійцям 54-ої окремої механізованої бригади. Наш Євгеній Ролдугін — учасник Революції Гідності, АТО/ООС, бойовий медик. Він загинув 11 вересня минулого року на Луганщині, рятуючи поранених побратимів. Колектив ліцею №3 імені Артема Мазура щиро дякує батькам Жені, Олені Вікторівні та Олександру Валентиновичу за допомогу в організації заходу, за надані матеріали з власного архіву. А ще низький уклін їм за виховання сина, який став Героєм. Вдячні за підтримку Хмельницькій міській раді та департаменту освіти міста Хмельницького», — повідомила директорка ліцею Олена Кенц.

«Такі заходи виховують у ліцеїстів патріотичні почуття, надихають їх на вибір професій, пов’язаних з захистом Батьківщини, та нагадують їм про те, якою ціною гартується незалежність України», — сказала учасниця заходу, керуюча справами Хмельницького міськвиконкому Юлія Сабій.

Вікторія Катрич

Back to top button