Рука допомоги: хмельницькі комунальники ремонтують у Чернігові житлові будинки, які зруйнував ворог

27 працівників комунальних підприємств Хмельницької міськради виїхали до Чернігова, щоб допомогти колегам швидше відремонтувати зруйновані російськими загарбниками будинки житлового фонду міста.

У Чернігові російські загарбники обстрілами, бомбардуваннями та та ракетними ударами знищили цивільну інфраструктуру міста, техніку міського комунального підприємства, навчальні заклади та памятки культурної спадщини. Прямими попаданнями ворог зруйнував 144 житлові будинки. Зараз експерти встановлюють чи підлягають вони ремонту. Майже 700 будинків пошкоджені. В них вибиті вікна, зруйновані стіни, перекриття, покрілі, балкони. Місто вже приступило до ремонтних робіт, щоб встигнути підготувати житловий фонд до опалювального сезону.

На допомогу чернігівським комунальникам виїхали будівельні бригади хмельницьких комунальних підприємств на чолі із заступником Хмельницького міського голови, директором Департаменту інфраструктури Василем Новачком.

За його словами хлопці працюють протягом повного світлового дня, ремонтуючи при цьому до 600 квадратних метрів зруйнованих ворогом площ. 

Ми щойно повернулися із Запоріжжя, де будували укріплення для наших ЗСУ довкола Запорізької області, зараз прийшов лист від міського голови Чернігова з проханням допомогти в ремонті дахів, укріпленні вікон у зруйнованих загарбниками будинках. Власне, поїхало 27 працівників. Зараз дві бригади працює на шиферних покрівлях, 2 бригади на м’яких покрівлях, ще дві — на склінні вікон у під’їздах. Будемо тут 2 тижні. Спробуємо за цей час виконати максимальний обсяг роботи. За неповних два дні днів ми вже відремонтували покрівлі на трьох будівлях, які були зруйновані – було пошкоджене шиферне покриття, але вціліли балки, а зараз працюємо на вулиці Кирпоноса, 17, де суттєво поруйновані дерев’яні конструкції, проводимо їх заміну. Сподіваємося, за 20 днів ці роботи також закінчимо”, повідомив телефоном Василь Новачок.

Будівельними матеріалами хмельницьких комунальників забезпечує Чернігів, а зарплату вони отримуватимуть за місцем роботи в Хмельницькому.

 Ольга Сєргєєва

 

.

Back to top button