«Сади Перемоги»: хмельничан закликають до садівництва і городництва

14 травня у Хмельницькому відбудеться виставка-ярмарок садівництва і городництва, де виробники і підприємці пропонуватимуть містянам різні сорти, зокрема, й елітні, саджанців та насіння. У повідомленні пресцентру міської ради наголошується, що участь у виставці-ярмарку для всіх учасників безкоштовна. Ця акція відбувається в рамках всеукраїнського проєкту «Сади Перемоги».

Крім продукції садівництва і городництва , учасники ярмарку підготували насіння і саджанці квітів, добрива, мінітехніку для обробітку грунту. А творці ландшафтного дизайну запропонують не лише свої дизайнерські проєкти , а й консультуватимуть усіх охочих, як оформити територію своєї садиби чи бізнесу.

Як відомо, в рамках кампанії «Сади Перемоги» українців закликають до вирощування городини задля недопущення продовольчої кризи в Україні. До городніх військ України може долучитися кожен. Садити можна у своєму домогосподарстві, на балконі чи прибудинковій ділянці. Громади закликають використати всі доступні земельні ресурси для вирощування продовольства: пустирі, парки й галявини, задні двори. А бізнес та міжнародних партнерів просять допомогти українцям насінням, добривом, новітніми технологіями вирощування, обладнанням для переробки та зберігання продуктів.

«Завдання – забезпечити продовольством не лише свою сім’ю, а й підтримати українців на тимчасово окупованих територіях, переселенців та всіх, хто на передовій», – зазначають організатори ініціативи. Також усіх охочих закликають долучитися до національного флешмобу, аби надихнути своїх друзів вирощувати овочі на грядках, балконах та прибудинкових ділянках.

До речі, ініціатива садів перемоги в історії людства не нова. Це овочеві, фруктові та трав’яні сади, висаджені в приватних резиденціях і громадських парках у Сполучених Штатах, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. Відродити з руїн рідну землю –нині завдання й кожного українця, адже ми – нація воїнів і господарів.

Тетяна Руса.

 

Back to top button