Сезон фінішував — стартують ремонти

Після завершення опалювального сезону працівники МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” відразу приступили до виконання капітального ремонту мереж.

На трьох запланованих ділянках на вулицях Шевченка, Інститутській, Старокостянтинівському шосе, виконуються роботи з заміни теплових мереж на попередньо ізольовані труби.

Також розпочаті масштабні роботи в одній із котелень підприємства, які включають заміну на нові двох зношених котлів, реконструкцію трубопроводів котельні, заміну допоміжного обладнання. На цьому етапі проводиться демонтаж двох зношених котлів та їх допоміжного обладнання (димотягів, економайзерів, вентиляторів, трубопроводів, газового устаткування тощо). Це поліпшить надійність та якість надання послуг споживачам міста Хмельницького. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці комунального підприємства.

Вже проведено налагодження та оптимізацію роботи теплових мереж для гарячого водопостачання в міжопалювальний період і на черзі — повірка засобів обліку тепла і води. Тож, крім масштабних ремонтів після закінчення опалювального сезону, на підприємстві розпочали кампанію з повірки засобів обліку теплової енергії, в яких закінчився термін чергової державної повірки. Потрібно перевірити всі прилади обліку тепла, встановити та опломбувати до початку наступного опалювального сезону.

Для цього в повірочній лабораторії підприємства встановлені проливні установки, які дозволяють виконувати повірку засобів обліку тепла та води умовним діаметром 15-65 мм.

Повірка засобів комерційного обліку теплової енергії (будинкових лічильників тепла) здійснюється підприємством за рахунок сплати споживачами плати за абонентське обслуговування, повідомили в теплокомуненерго.

Щоб виконати повірку вузла обліку тепла та/або води юридичним особам, необхідно насамперед звернутись до нашого підприємства із офіційною заявою щодо укладення договору на виконання даних послуг. Повірка одного квартирного лічильника гарячого водопостачання з демонтажем та подальшим монтажем виконується за рахунок власників засобів обліку, — йдеться у зверненні тепловиків до споживачів. — Ми вдячні хмельничанам за своєчасну оплату спожитих послуг. Закликаємо тих, хто заборгував підприємству, розрахуватися з боргами.

Лише разом ми зможемо підтримати стабільність надання послуг та якісно підготувати теплове господарство до майбутнього опалювального сезону. А роботи необхідно виконати дуже багато! Працюємо далі 24/7 для забезпечення комфорту мешканців міста Хмельницького”.

Ми, споживачі, “не помічаємо” роботи теплової галузі, коли у нас взимку тепло в квартирах, цілорорічно є гаряча вода, і більшість навіть не замислюється, з якими викликами та проблемами стикаються тепловики, щоб забезпечити мешканців міста якісними послугами з постачання тепла та гарячої води. А це — щоденна клопітка праця з повною самовіддачею працівників підприємства як в опалювальний, так і в міжопалювальний період. Особливо у наш непростий час. Не забуваймо її шанувати і, звісно, вчасно оплачувати послуги.

Тетяна Руса

Back to top button