Що на ринку праці Хмельниччини?

Хмельницька обласна служба зайнятості повідомляє, що з початку року її послугами скористалися 19 тисяч мешканців нашого краю. Зокрема, за вісім місяців 8,1 тисячі осіб працевлаштовано; 956 громадян проходили професійне навчання; 940 людей отримали ваучер на навчання; 1,9 тисячі залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру; 328 отримали позитивне рішення щодо надання мікрогрантів для започаткування або розвитку власного бізнесу, а 46 – щодо надання грантів для ветеранів та їх подружжя; завдяки співпраці між роботодавцями та службою зайнятості 49,3% вакансій було укомплектовано.

Популярними залишаються професії у сферах: торгівлі та послуг, транспорту, сільському господарстві, переробній промисловості. 50% вакансій припадають на робітничі професії”, розповідає директор Хмельницького ОЦЗ Віталій Бандирський.

Станом на 1 вересня кількість зареєстрованих безробітних в області становила 3,1 тисяч осіб, з них 213 учасників бойових дій, 735 внутрішньо переміщених громадян. В базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалося 3932 вакансії.

Про ситуацію на ринку праці та діяльність Хмельницької обласної служби зайнятості ви завжди можете дізнатися з офіційних джерел Служби зайнятості: на сайті та в соціальних мережах.

Телефон “гарячої лінії” 0 800-600-518.

За інформацією відділу організаційно-інформаційної роботи Хмельницького обласного центру зайнятості

Back to top button