“Шкільні” дрони б’ють у ціль

Всі загальноосвітні заклади Хмельницької громади активно долучаються до збору на придбання FPV-дронів для військових підрозділів. Щотижня до БФ “Волонтери Поділля” надходять кошти, зібрані під час благодійних акцій, які влаштовують школи, професійно-технічні, дошкільні заклади, а педагогічні колективи перераховують одноденний заробіток на закупівлю БпЛА.

Днями до благодійного фонду “Волонтери Поділля” завітали посланці СЗОШ №24 І-ІІІ ступенів із солідним донатом — 72 298 гривень, зібрані під час благодійних ярмарків та з добровільних пожертв. “Дякуємо всьому викладацькому і трудовому колективу, учням та батькам за те, що наближаєте українську перемогу!”, — зазначив на Фейсбук-сторінці благодійного фонду його директор Юрій Смаль.

Також долучився до збору на FPV-дрони колектив ВПУ №11 м. Хмельницького, перерахувавши одноденний середній заробіток на рахунок БФ “Волонтери Поділля”. Сума склала 32 587 грн.

У відповідь відеозвіт роботи дронів, батарей, щогл, окулярів, пультів, модулів управління, боєприпасів, плат ініціації, які щоденно збирають інженери та оператори БФ “Волонтери Поділля”, надійшов від спецпідрозділу ГУР Міністерства оборони України “КАБУЛ 9”. На кадрах видно, як безпілотники від хмельничан виявляють та знищують російських загарбників у Запорізькій області. В результаті успішного вогневого ураження знищено два вантажні автомобілі та багато орків, а також стартову позицію FPV-дронів окупантів, де перебували ворожі оператори.

Волонтери Поділля” купують те, що зберігає життя наших та забирає життя їхніх. Не втомлюємось донатити та збирати кошти. Ми маємо допомогти нашим хлопцям на фронті!”, — прокоментували відео волонтери.

Колектив Хмельницького ЗДО №26 “Кульбабка” за сприяння батьківської громади зібрав кошти на придбання ще одного потужного прожектора для підрозділу ППО, який береже небо Хмельниччини. “Тепер ще одна вогнева група зможе бачити краще цілі в нічному небі. Дякуємо благодійникам за внесок у безпеку нашої громади, — йдеться на Фейсбук-сторінці ГО “Захист — об’єднання волонтерів”, які оголосили збір для ППО. — Коли армійцям складно, саме ми, українці в тилу, маємо підтримати наших захисників. Зараз збори проходять складніше і довше. Черга запитів від військових зростає. Маємо розуміти, що обладнання потрібне бійцям “на вчора”. Тому долучайтесь до зборів. Лише разом ми переможемо ворога!”.

Тетяна Слободянюк

Back to top button