Сірничок маленький, та біда велика

У рамках тижня протипожежної безпеки в закладах дошкільної освіти громади відбулись тематичні заходи для малечі. В ігровій формі, доступно та пізнавально дошкільнята засвоювали ази безпечної поведінки в небезпечних ситуаціях.

У ЗДО №50 “Лелеченька” вихователі провели з дітьми пізнавальні заняття, вікторини, діти готували малюнки до тематичної виставки і навіть здійснили віртуальну екскурсію до пожежної частини.

У ЗДО №6 “Колобок” до малят завітали представники служби цивільного захисту ДСНС України у Хмельницькій області: сапери з підводного та гуманітарного розмінування та представники групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту. У доступній та цікавій формі розповідали дошкільнятам про правила виживання в складних ситуаціях техногенного характеру, попередження виникнення пожеж та правила протимінної безпеки.

Малюки ЗДО №32 “Росинка” знайомились із засобами пожежогасіння, працею пожежників, з історією створення пожежної служби, запам’ятовували телефони екстреного виклику. З дітьми провели інтегровані тематичні заняття “Якщо в будинку сталася пожежа”, “Пожежний — героїчна професія”, інсценізацію казки “Кицин дім”, вікторину “Щоб не сталося біди, пам’ятай про це завжди”, конкурс малюнків “З вогнем не жартуй” та виховні бесіди, як-от “Вогонь — це не іграшка”, “Сірники не іграшки — в сірниках вогонь”, “Про користь побутових електроприладів і правила користування ними”, “Добрий і злий вогонь”. Особливо сподобались малюкам модельовані ситуації “Вогненебезпечні місця у домі”, “Пожежа у квартирі”, “Дії під час виникнення пожежі” тощо.

Back to top button