Співпраця заради відновлення

Командування місцевого підрозділу Національної гвардії України підписало меморандум про співпрацю з рекреаційним центром “Берег надії” управління праці та соціального захисту Хмельницької міської ради.

Мета партнерства — фізична та психологічна реабілітація, відпочинок і психоемоційне розвантаження військових, аби запобігти професійному вигоранню, відновити психо-фізичний потенціал. “Для цього в рекреаційному центрі створені відповідні умови, працюють кваліфіковані спеціалісти. Уже десятки військовиків пройшли у “Березі надії” програму відновлення і декомпресії для військовослужбовців, що повертаються з зони бойових дій”, — зазначив директор центру Андрій Гулько, підписуючи меморандум.

Тривожність, порушення сну, депресія, агресивна поведінка — лише деякі з проблем, які виникають після тривалого перебування в стресовому середовищі. Декомпресія дає можливість відновити емоційну рівновагу, знизити рівень тривоги та попередити розвиток хронічних психічних розладів. Одним із головних аспектів є створення безпечного простору, де військові можуть відкрито говорити про свій досвід і отримувати підтримку. Участь у програмі допомагає військовослужбовцям краще розуміти свої реакції, а також оволодіти техніками саморегуляції, які будуть корисні у повсякденному житті.

В рамках підписаного меморандуму будуть реалізовані програми, що включають психологічні тренінги, фізичні активності, заняття з арт-терапії та інші форми відпочинку.

“Підписання цього меморандуму є знаковим для нашого підрозділу. Служба в Національній гвардії вимагає не тільки фізичної підготовки, а й стійкості в умовах стресу. Ми усвідомлюємо, наскільки важливо надавати нашим бійцям підтримку та можливість відновлення, щоб вони могли ефективно виконувати свої обов’язки. Цей проєкт дасть змогу нашим військовим не лише покращити фізичну форму, але й навчитися справлятися з емоційними викликами, що, безумовно, позначиться на нашій ефективності в службі”, — зазначив командир військової частини полковник Володимир Черноусов.

Вікторія Катрич

Back to top button