Сподіваємось на краще, але готуємось до найгіршого: хмельничан просять ознайомитися з мапою пунктів обігріву

Російська армія регулярно завдає масованих ракетних ударів та дронових атак, спрямованих, насамперед, на пошкодження українських об’єктів критичної інфраструктури. В результаті цих атак проти цивільного населення, мільйони людей в Україні живуть в умовах браку електроенергії, тепла і води. Аби на випадок повного блекауту не відчувати себе беззахисними та   не залишитися без інформації, потрібно обов’язково мати радіо на батарейках. Завдяки цьому є можливість   слідкувати за новинами.

Водночас влада Хмельницько тергромади  розробила мапу розташування генераторів, буржуйок та стаціонарних пунктів обігріву, які діятимуть у випадку відсутності електрики, води, опалення 24 години і більше.

Аби не розгубитися і не допустити  паніки, міський голова Олександр Симчишин радить  не залишати на потім, а вже зараз знайти свою адресу, де будуть розташовані найближчі пункти та передати інформацію сусідам. За інформацією міського голови в місті діятимуть:

– 146 точок розташування генераторів для підзарядки телефонів, акумуляторів встановлюються у випадку відсутності електроенергії понад 24 години. Буде розміщено один генератор на кілька будинків. За потреби там же розмістять і буржуйки для обігріву (понад 400 штук). Будуть розміщуватися і мобільні польові кухні.

– Стаціонарні пункти обігріву (відкриваються у випадку відсутності електроенергії понад 24 години). При відсутності електрики до доби,  опалення у місті працюватиме на альтернативних джерелах енергії.

– Стаціонарні пункти обігріву і перебування відкриваються у випадку відсутності електроенергії, води і опалення понад 24 години. Це здебільшого школи, садочки, релігійні заклади. Прийматимуть людей у разі повної відсутності можливості забезпечити хмельничан електрикою, водою та опаленням. Це ті місця, що мають власні котельні та можливість заживити опалення із альтернативних джерел.

Карту  можна переглянути за посиланням http://surl.li/ejhnu

Карту  місць видачі води у випадку, якщо її не буде більше 24 годин, можна переглянути за посиланням

https://cutt.ly/q1IkY5c

«Наш ворог підступний, маємо завдання підготуватися до всіх можливих ризиків. Тому ще раз закликаю: збережіть собі ці адреси!», – написав на своїй сторінці у Фейсбук Хмельницький міський голова.

Євген Ковтун

Back to top button