Спорт для інтелектуалів

У Хмельницькому завершився інтелектуальний турнір “Ігри розуму-2024” серед закладів професійно-технічної освіти.

Поєдинки ерудитів тривали місяць, відбіркові змагання проходили в кілька етапів. У турнірі взяли участь 180 молодих людей (з кожного освітнього закладу по шість команд). У підсумку до фіналу, який пройшов у “Молодіжному центрі”, дійшли 12 команд. Переможці отримали кубки та цінні подарунки, а всі учасники — досвід для нових змагань ерудитів. “Ця гра — не лише арена боротьби, але й платформа для зростання нового покоління мислителів та лідерів”, — повідомили в департаменті молоді та спорту міської ради, який уже другий рік організовує інтелектуальні батли серед молоді та підлітків. Ця гра набирає популярності в світі завдяки американській кінодрамі “Ігри розуму” (2001 р.) — біографічній стрічці про математичного генія. Батли інтелектуалів стали популярними і в Хмельницькому Зокрема, попит мають пабні вікторини за зразком старої телегри “Що? Де? Коли?” або ж пабквізи. А учасники таким чином ще й влаштовують збори коштів на допомогу ЗСУ.

Втім найчисельніша аудиторія інтелектуальних турнірів — навчальні заклади. Змагання здобувачів професійної освіти розпочались 22 січня 2024 року і проходили в кілька турів. У першому змагались учні ВПУ №11 у шести командах. Учасники демонстрували свої розумові та командні здібності у вікторині з семи блоків (у кожному по 8 запитань): українська мова та література; правильно/не правильно; мистецтво; біологія; логіка; хто це сказав; наука. Перемогу в першому турі здобула команда “Патріоти”, на другому місці “Професіонали”. У наступних етапах до турніру приєдналися учні ВПУ №25, професійного ліцею електроніки, профільного ліцею, Центру професійно-технічної освіти сфери послуг, ВПУ №4. Координатором турніру стала комунальна установа “Молодіжний центр”.

“Вітаю переможців: перше місце — команда “Енергії нації” Хмельницького професійного ліцею. Друге — команда “Місія можлива” ВПУ №25. Третє — “Синергія” ДНЗ “Хмельницький центр професійно-техічної освіти”. Це другий етап інтелектуального турніру після загальноосвітніх шкіл. Плануємо проводити такий серед студентів коледжів і, можливо, університетів. Турнір уже став традиційним”, — зазначив у Фейсбуці міський голова Олександр Симчишин.

Нагадаємо, майже весь грудень минулого року в інтелектуальних поєдинках змагались дев’ятикласники загальноосвітніх закладів громади — майже 30 команд, 174 учасники. Переможцем стала команда “Patria” ліцею №11. “Срібло” виборола команда “Розумники й розумниці” з ліцею №14. “Бронзу” “Подільські патріоти” з СЗОШ №14.
Тетяна Руса

Back to top button