Спорт для малечі: в Хмельницькому відновили проєкт «KIDS`ATHLETICS»

У Хмельницькому  відновив свою роботу міський центру по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання. Фахівці центру працюють не лише з маленькими хмельничанами, а й з дітьми-переселенцями.

Днями тут організували спортивні заняття  «KIDS`ATHLETICS». Цей проєкт у Хмельницькому  стартував у 2019 році, маючи на меті прищепити любов до спорту у найменших жителів міста,  допомогти їм стати впевненими у собі, дисциплінованими і навчити працювати в команді. Сьогодні це особливо актуально, адже фізичні вправи, позитивні емоції та гарний настрій зараз просто необхідний дітям. Тож малеча не лише знайомилася з новими видами спорту, але й весело проводила час. Працівники центру допомагали та мотивували маленьких спортсменів. Діти змагалися у спритності, влучності, швидкості, вчилися відчувати та підтримувати один одного.

Працівники центру кажуть, такі активності допомагають дітям знизити рівень тривожності та відволікають від негативних емоцій. Адже під час військових дій  діти є однією з найбільш вразливих категорій і потребують психологічної підтримки. Наразі до Хмельницького

переїхало з територій, де ведуться активні бойові дії, майже 40 тисяч людей.  У закладах громади навчається понад 1166 учнів-переселенців, чимало й  дошкільнят.

І волонтери, і соціальні центри організовують зустрічі з дітьми, на яких   психологи проводять з ними  заняття, аби відволікти малечу від реалій сьогодення і разом з тим у доступній формі і правильно пояснити чому вони переїхали з одного місця в інше, що відбувається в Україні. Нещодавно до волонтерського руху долучився  психотерапевт, доктор наук з медичної хімії Олег Миронов, який  є також переселенцем. Водночас мистецькі заклади організовують  розважально-ігрові програми, навчають українській народній хореографії, влаштовують вистави та різноманітні цікаві  акції,  бібліотекарі  пропонують цікаві тренінги, запрошують майстринь та  умільців, які проводять з дітками  майстер-класи з різних видів народного мистецтва, виготовляють з ними різноманітні поробки. З дітьми-переселенцями працюють й фахівці Хмельницького інклюзивно-ресурсного центру.

Євген Ковтун

Back to top button