Спорт об’єднує, гартує, надихає…

День фізкультури та спорту в Україні традиційно відзначають у другу суботу вересня.

Хмельницька міська громада має багату спортивну історію й талановитих спортсменів, які представляють нашу країну на різних міжнародних та всеукраїнських змаганнях. Спорт відіграє важливу роль і під час війни, допомагаючи людям зберегти фізичне та психологічне здоров’я, підтримувати єдність та моральність, а також забезпечувати душевний відпочинок та відволікання від негативу. Відтак навіть в умовах повномасштабного вторгнення у Хмельницькій громаді не забувають про спорт, шанують талановитих спортсменів, тренерів, ветеранів спорту, які прославляли й прославляють місто Хмельницький та Україну на спортивних аренах всіх рівнів.

Спорт об’єднує націю, дає позитивні емоції навіть у важкі часи. Про це мало хто говорить, але досягати високих результатів у час війни нашим спортсменам важче, ніж у мирний час: багато тренувальних баз розбомблені, закриті чи перебувають на небезпечних територіях, спортсмени переживають постійний стрес через хвилювання за рідних і власне життя. Але попри все перемагають!”, — впевнений міський голова Олександр Симчишин.

З нагоди Дня фізичної культури та спорту він привітав та нагородив спортсменів, тренерів та фахівців за високі спортивні досягнення у 2024 році. Згадали і вшанували пам’ять усіх спортсменів, тренерів, які за загинули, захищаючи суверенітет України.

Зокрема, 35 спортсменів, які цього року показали гідні результати на змаганнях найвищого рівня, та 22 тренери отримали грошові сертифікати. 17 працівників сфери фізичної культури та спорту були відзначені подяками та подарунками.

Бажаю кожному нових перемог! А нам усім найголовнішої Перемоги у нашому житті”, сказав міський голова на врученні відзнак.

Жанна Бойчук

Back to top button