Стометрівка, яка псувала не лише інтер’єр, а й взуття: в Хмельницькому центральну алею парку Чекмана вимощують бруківкою

У парку імені Чекмана взялися за ремонт   центральної доріжки, яка веде до зоокутка. Протяжність її  невелика, всього 100 метрів, але геть  розбита часом. Робітники  підрядної організації вже зняли на об’єкті  верхній шар асфальтового покриття  та встановили бортовий камінь.  Кажуть, з метою економії, основу   старої доріжки не чіпатимуть. Тим більше, що вона в задовільному стані. ЇЇ вимостять бруківкою. Всі роботи  проводяться без залучення  коштів з бюджету громади. Фінансові витрати взяло на себе КП «Парки та сквери».

«Ще минулого року  КП «Парки і сквери» закупило бруківку  для заміни  покриття на центральній доріжці, яка не ремонтувалася років 30-40. Все робиться виключно за пайові кошти підприємства. Це ті кошти, які отримують з атракцій,зокрема й з атракціону «Колесо огляду» та за оренду, яку сплачують підприємці за розміщення в парку  МАФів»,  –   розповів заступник міського голови, директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок. За  декілька тижнів ремонт  на об’єкті завершать. Так що цілі і неушкоджені мешти та підбори відвідувачам  парку  комунальники гарантують.

Нагадаємо, раніше   в  парку імені Чекмана   так само коштом КП «Парки і сквери» капітально відремонтували  на цій ділянці пішохідний місток через річку Плоску, який за 30 років  лише один раз підладнали у 2010-ому, обшивши металевий каркас дерев’яними брусками. З часом дошки прогнили і місток, який слугував не лише інтер’єром парку, а й пішохідним переходом, перекосився. Відтак ходити ним було не зручно. Тож на місці старої конструкції встановили новий металевий каркас. Місток став  дещо ширшим і головне — міцним та безпечним.

Євген Ковтун

Back to top button