Сучасний та вкомплектований

У Хмельницькому на базі ВПУ №11 відкрили новий навчальний центр професійно-технічної освіти. Центр буде готувати кваліфікованих робітників та надавати послуги з ремонту та діагностики транспортних засобів, зокрема комунальних, на найсучаснішому обладнанні та відповідно укомплектованому. Реалізували проєкт за кошт громади. Його вартість — понад 7 мільйонів гривень.

Центр буде готувати кваліфікованих робітників із вкрай затребуваних професій “слюсар з ремонту колісних транспортних засобів” та “слюсар-електрик ремонту електроустаткування”. Для цього приміщення училища спеціально відремонтували та обладнали відповідно до потреб нового центру, йдеться в повідомленні пресслужби міської ради.

Як відомо, робітничі професії стійко користуються підвищеним попитом на ринку праці. Повномасштабна війна також стала викликом для галузі, адже значна кількість транспортників, слюсарів, електриків, токарів і т.д. нині зі зброєю в руках захищає Україну від рашистів. За даними обласного Центру зайнятості, наразі понад 60% вакансій припадають на робітничі професії. Тобто, найбільш затребуваними для роботодавців залишаються спеціалісти базових галузей економіки. Тому хмельницький проєкт — це новий крок у забезпеченні цих галузей кваліфікованими робітниками.

Центр створений на базі існуючих навчальних приміщень і оснащений найсучаснішим обладнанням. Це не просто оновлені майстерні, це справжній центр сучасних технологій та інновацій у сфері авторемонту. Приміщення відремонтували та оснастили сучасним обладнанням для різної діагностики несправностей та різних видів ремонту. Тепер учні ВПУ №11 матимуть можливість отримувати не лише теоретичні знання, але й практичні навички роботи з найсучаснішим обладнанням. Плануємо тут ремонтувати також транспорт, що використовується у роботі комунальних підприємств, що значно економитиме кошти й час. Окремо Центр надаватиме платні послуги з ремонту і діагностики для автомобілістів. Цим швидко окупить вкладену інвестицію. Працюємо далі…”, — повідомив на Фейсбук-сторінці міський голова Олександр Симчишин.

Нагадаємо, це вже не перший навчальний центр на базі ВПУ №11. У вересні 2022 року тут відкрили Центр підготовки робітників із овочівництва у закритих ґрунтах. Це навчально-виробничі лабораторії, діюча теплиця на 600 кв м із використанням сучасних технологій. Із теплиць овочівники вже другий рік постачають у їдальні закладів освіти громади свіжі овочі.

Тетяна Руса

Back to top button