Те, що рятує життя

Навички першої допомоги — критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні це, без перебільшення, може врятувати життя.

Кожен з нас може опинитись у ситуації, коли комусь з рідних чи просто людині на вулиці необхідна допомога після надзвичайної ситуації. Саме від правильного алгоритму дій буде залежати стан потерпілого і його подальша доля, адже перша домедична допомога дозволяє зберегти життя, поки не приїде “швидка”.

Працівники Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) днями розпочали навчальний курс із домедичної допомоги. Навчання проходить на кафедрі фізичної терапії, ерготерапії Хмельницького національного університету. Вони дізнаються як зупиняти кровотечу з використанням тампонади та джгутів, як діяти при опіках тіла, переохолодженні, зупинці серця тощо.

Вміння надавати першу допомогу може не лише врятувати життя в невідкладних ситуаціях, а й сприяє підвищенню впевненості у власних можливостях і здатності управляти стресовими ситуаціями до приїзду професійних медиків.

Жанна Бойчук

Back to top button