Трикутник успіху й розвитку: Хмельницький міський голова підписав тристоронню Угоду про солідарне партнерство Штутгарт — Хмельницький — Дрезден

Під час війни місцеве самоврядування в Україні стало муніципальним фронтом, який навіть у цих непростих умовах вирішує чимало питань, які стосуються як життєдіяльності громад, надання найнеобхідніших послуг людям та українському війську. Хмельницький муніципалітет у цьому питанні послідовний і задля цього використовував і використовує всі можливості. Ще до повномасштабного вторгнення політика міського голови Олександра Симчишина була спрямована не на протокольне, а на дієве міжнародне партнерство, засноване на взаємодовірі, відповідальності та порядності. Відтак з перших днів великої війни в надскладний час місто відчуло надійне плече підтримки й допомоги європейських міст-побратимів та міст-партнерів. Від початку повномасштабного вторгнення міжнародна дипломатія Хмельницького муніципалітету вийшла на новий рівень. Завдяки цьому є змога доносити Європі правду про війну в Україні, наголошувати на необхідності більшої підтримки, говорити про незламну волю і дух українського народу, російську агресію та російський тероризм.

Новим щаблем міжнародної дипломатії стала подія, яка відбулася 7 листопада: міський голова Олександр Симчишин підписав тристоронню Угоду про солідарне партнерство Штутгарт — Хмельницький — Дрезден, назвавши її історичною. Вона є знаком дружби, підтримки, солідарності та нових можливостей.

Від німецької сторони цей документ підписали Лорд Мер столиці землі — міста Штутгарт доктор Франк Ноппер та Лорд Мер столиці землі — міста Дрезден Дірк Гілберт. Участь у підписанні також взяли Повноважний і Надзвичайний посол України в Німеччині Олексій Макеєв та Повноважний і Надзвичайний Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер.

“Німецькі міста найрішучішим чином засуджують російську агресивну війну та заявляють про свою солідарність із Хмельницьким та всім населенням України. На знак цієї солідарності Штутгарт і Дрезден виявили бажання вступити в солідарне партнерство з нашим містом. Саме партнерство пропонує платформу для комунікації та проєктів співпраці в наданні гуманітарної допомоги Хмельницькому, супровід міста на шляху до євроінтеграції та підтримки місцевого населення в його зусиллях у відбудові”, — зазначив міський голова. За його словами, співпраця розпочалася значно раніше за формальне підписання.

«Німеччина — надійний партнер України у війні проти тероризму. Щиро дякую нашим партнерам за підтримку! Крім цього, наші освітні заклади вже спілкуються напряму, дітки загиблих, полонених і зниклих безвісти бійців мали поїздку до Дрездена. Ми отримуємо благодійну допомогу від міст-партнерів, наші спортсмени виступають на німецьких змаганнях, хмельничани беруть участь у конференціях, виставках. Молодь міста відвідала Дрезден і Штутгарт з освітньою поїздкою. Навіть наші пожежники переймають досвід у Штутгарті. Планів ще багато. Я впевнений, що підписана сьогодні угода — справжній трикутник успіху й розвитку!,” — написав міський голова Олександр Симчишин у власному Телеграм-каналі. Нагадаємо, за роки повномасштабного вторгнення Олександр Симчишин провів в онлайн-форматі не одну зустріч з міськими головами, представниками міст-побратимів і партнерів: Любліна, Чеханова, Шяуляя, Ченстохової, Праги-6, Жешува, Сілістри, брав участь у роботі сесій місцевих рад міст-побратимів. Були підписані угоди про співпрацю з Швенчьонським районом (Литовська Республіка), з районом Праги, з містом Шеффілд, з філією міжнародної організації “Меdair”. Також міський голова мав зустріч із представництвом ЄС в Україні та організації НЕФКО, із керівництвом мерії англійського Манчестера, британськими муніципалітетами. Брав участь у засіданні Асамблеї Асоціації міст-володарів Призу Європи та виступав перед представниками 60 міст з різних країн Європи, яким розповідав про боротьбу українців за свободу і незалежність, про ситуацію на фронті та про злочини росії. Під час війни має значення все: дії, допомога, зброя, волонтерство, фінанси, але слово, правдива, достовірна і вчасно донесена інформація до міжнародної аудиторії та партнерські стосунки органів місцевого самоврядування з муніципалітетами європейських міст мають подвійну силу і подвійний вплив на рішення політиків, і, безумовно, наближають нашу спільну перемогу над ворогом.

 Ольга Сєргєєва 

Back to top button