Тил наближає перемогу: Хмельницький передав армійцям авіаційні комплекси «Лелека»

Кожен день українці доводять свою рішучість працювати разом на перемогу. Хмельницький – приклад цьому.  Щодня влада тергромади, містяни,  волонтери, підприємці і бізнес підтримують армію. Адже перемога виборюється на фронті, а забезпечується – в тилу.

Днями чергову партію безпілотників ,зокрема безпілотні авіаційні комплекси «Лелека» з пунктами управління і низкою додаткового обладнання місто передало нашій  бригаді територіальної оборони. За словами військових – це один із найкращих розвідувальних безпілотників бригадного рівня. Він здатний розвивати швидкість до 140 км та коригувати вогонь української артилерії по ворожим цілям на глибину до 50 км. Водночас комплекс пристосований для роботи в умовах складної радіо ефірної обстановки, у режимі навмисної постановки радіо завад або блокування систем супутникової навігації.

«Вартість літачків, систем управління і усього обладнання понад 4 млн грн. Кошти міського бюджету, тому щиро дякую усім платникам податків. Продовжуємо допомогати нашим військовим!», –  написав на власній сторінці у фейсбук міський голова Олександр Симчишин.

Днем раніше для  мобільно-вогневих груп ППО   спільно з БФ “Волонтери Поділля” і British Ukrainian Aid місто  передало пікап Мітсубісі L200, а також набори спеціальних прожекторів, лазерні вказівники, планшети, тепловізори, батареї, інверторний генератор.

В цілому за останніх декілька тижнів з бюджету громади на допомогу фронту було спрямовано  17 мільйонів гривень. За ці кошти закуплено  дрони, коптери, антидронові рушниці,   глушники  різного калібру для гасіння звуку і полум’я при стрільбі та інші  спецпристрої. Також за кошти платників податків для одного із підрозділів Сил спеціальних операцій закуплено та передано спеціальний військовий бойовий одяг вартістю  майже 1,5 мільйона гривень.

За словами міського голови його купували в одного із місцевих виробників. Одяг значно покращує можливості ефективного виконання бойових завдань.

Нагадаємо, з початку року, з бюджету Хмельницької громади на підтримку армії та допомогу військовим  було спрямовано один мільярд 210 тисяч гривень.

Ольга Сєргєєва

 

 

Back to top button