Тиждень відкритих дверей у “Соколятку”

Родина і заклад дошкільної освіти — два суспільних інститути, які закладають фундамент майбутнього дитини. У них одна мета: виховати здорову, соціально адаптовану, всебічно розвинену людину з високим інтелектуальним, творчим та духовним потенціалом. Саме для цього в дошкільних закладах час від часу організовують Дні (Тижні) відкритих дверей. Це дієва форма педагогічної просвіти батьків, яка взаємно збагачує і батьків, і педагогів досвідом вивчення особливостей роботи з дітьми в ЗДО.

Днями за ініціативи Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради з 1 по 5 квітня у дитсадках тривав Тиждень відкритих дверей.

У ХЗДО №2 “Соколятко” в рамках Тижня педагогічні працівники підготували надзвичайно цікаву та насичену програму. Разом з батьками вихованців провели багато заходів: майстер-класи, зустрічі, бесіди, читання книг тощо. Зокрема 5 квітня відбувся захід для батьків “Правильне харчування — запорука здоров’я дітей” за участю представниць Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Наталії Бабій і Ольги Гури. Директорка ХЗДО №2 Світлана Бурчак розповіла присутнім про організацію харчування в закладі. Батьки ознайомилися з інформацією про тарілку здорового харчування та, об’єднавшись у три команди, склали свої тарілки. Наповнення тарілок здорового харчування проаналізувала нутріціологиня, членкиня асоціації дієтологів і нутриціологів України, авторка курсів “Конструктор тарілки” та “Магія спецій” Ірина Говорунова. Педіатриня, консультантка з грудного вигодовування Лариса Сенюк розповіла про особливості лікування та профілактики харчових отруєнь у дітей. Психологиня Неоніла Надаховська розповіла батькам про те, як спілкуватися з дітьми про харчування.

 

Обмінюючись думками, батьки дітей-вихованців закладу подякували за чудовий та змістовний захід, який дав можливість долучитися до виховного процесу малечі, пізнати з середини роботу колективу дитсадка. Безпосереднє ознайомлення з життям дітей в ДНЗ дозволяє батькам переконатися, що виховання знаходиться в умілих і надійних руках.

Жанна Бойчук

Back to top button